Cupa “Comando”, la a sasea editie (Tir sportiv)


Intră acum și în grupul de

Sâmbătă, 8 mai, Poligonul de tir sportiv „Iacob Buiucliu” din Solca a găzduit a VI-a ediţie a Cupei „Comando”, competiţie de tir sportiv organizată de Clubul Sportiv Comando din Solca, DSJ Suceava şi Asociaţia Judeţeană de Tir sportiv Suceava.
Membri ai clubului, vânători din judeţ sau simpli amatori ai acestui sport au acceptat invitaţia lansată de Ştefan Buiucliu, preşedintele CS Comando, şi preţ de câteva ore au tras fie cu armele din dotarea clubului (calibru 5,6 mm), fie cu armele personale.

Rând pe rând, printre câteva bancuri vânătoreşti, în serii de câte şapte sau opt, toţi participanţii au ochit ţintele Poligonului „Iacob Buiucliu”. Profesioniştii şi-au demonstrat încă o dată valoarea, la numărarea punctajelor ei trecând uşor peste 95 de puncte, în vreme ce amatorii au fost mulţumiţi că măcar o parte din muniţia primită s-a regăsit pe ţintă. La final însă, toţi s-au declarat mulţumiţi de organizare şi de faptul că prin participarea la acest concurs s-au relaxat, şi-au verificat armele ori au demonstrat calităţi demne de a face performanţă în acest sport.

La categoria armelor de sport, 50 metri culcat-rezemat, s-a impus Grosu Iulian în vreme ce la categoria participanţilor cu armă proprie câştig de cauză a avut Andrei Paicu, unul dintre cei mai constanţi membri ai CS Comando. Ioan Nistor şi Iosif Witkowski au câştigat în concursul veteranilor iar Cătălin Coman (directorul DSJ Suceava) în competiţia rezervată invitaţilor.

Având în componenţă 90 de membri, Clubul Sportiv Comando este în continuare deschis şi toţi cei care doresc să se înscrie pentru a participa la diversele acţiuni organizate o pot face oricând, persoana de contact fiind chiar preşedintele clubului, Ştefan Buiucliu. Detalii despre CS Comando se pot afla accesând site-ul www.comando.vpweb.com.

„Ne bucurăm că am bifat o nouă ediţie a Cupei Comando şi lumea a fost mulţumită de organizare. Din fericire şi vremea a ţinut cu noi astfel că eu cred că s-a tras bine azi (n.r. sâmbătă). Prin această competiţie încercăm să dăm o mână de ajutor vânătorilor care au arme de sport-calibrul 5,6mm dar celor care cu acest prilej pot descoperi că au potenţial pentru a practica tirul sportiv de performanţă sau de agrement. Mă bucur că au răspuns invitaţiei mulţi dintre membrii noştri, oameni care iubesc acest sport şi îl practică ori de câte ori au prilejul”, a declarat preşedintele CS Comando, Ştefan Buiucliu.

Tiriştii suceveni participă la etapa a III-a a Campionatului Naţional

În calitate de antrenor al CSM Suceava şi CSŞ Rădăuţi, Ştefan Buiucliu a precizat că la sfârşitul acestei săptămânii tiriştii suceveni vor participa la etapa a treia a Campionatului Naţional de glonţ puşcă/pistol, ce va avea loc în Poligonul „Iosif Sârbu” din Capitală. La etapa precedentă sportivii lui Ştefan Buiucliu au obţinut nu mai puţin de 12 medalii, ceea ce-l face pe antrenorul sucevean încrezător că şi în această etapă rezultatele vor fi pe măsura aşteptărilor.


Intră acum și în grupul de