Sportivele de la CSS Radauti, baza lotului national under 16 al Romaniei (Hochei pe iarba)


Intră acum și în grupul de

Puţini suceveni ştiu că la Clubul Sportiv Şcolar Rădăuţi există o secţie de hochei pe iarbă care are şi tradiţie şi rezultate. Cele trei echipe ale clubului, Under 14, Under 16 şi Under 18 se numără printre protagonistele Campionatelor Naţionale ale României. Deocamdată, în desfăşurare se află Naţionalele de sală la cele trei categorii de vârstă şi a debutat şi cel în aer liber pentru echipa Under 16. Gruparea Under 14 este lider în campionat, iar formaţiile Under 16 şi Under 18 se află pe poziţia secundă.

„După primul turneu al echipei feminine Under 16 în aer liber ne aflăm pe locul secund în campionat şi ne pregătim pentru turneul al doilea care va avea loc la complexul olimpic Izvorani. La clubul nostru se lucrează cu seriozitate şi în fiecare an ne-am numărat printre echipele care au urcat pe podiumul de premiere”, a declarat antrenorul secţiei de hochei pe iarbă din cadrul CSŞ Rădăuţi, Viorel Hînţari.

Nouă sportive de la CSŞ Rădăuţi, componente ale lotului naţional Under 16 al României Antrenor al lotului naţional este rădăuţeanul Viorel Hînţari

Cel mai important eveniment din peisajul hocheiului pe iarbă din această perioadă este Balcaniada pentru categoria de vârstă Under 16 la feminin care va avea loc în perioada 24-27 iunie la Albena în Bulgaria.

„Pentru noi această competiţie are o importanţă deosebită pentru că din lotul naţional al României fac parte nouă sportive de la CSŞ Rădăuţi. Sper să ne descurcăm mai mult decât onorabil la această Balcaniadă şi să ne creăm un moral bun pentru Campionatele Europene de hochei pe iarbă Under 16 care se vor disputa la Zagreb în Croaţia în perioada 11-17 iulie”, a afirmat antrenorul lotului naţional de hochei pe iarbă Under 16 al României, Viorel Hînţari.

Din lotul naţional de hochei pe iarbă Under 16 al României fac parte jucătoarele rădăuţene: Ioana Juravle, Maria Juravle, Bianca Bandas, Daniela Hîj, Iulia Hîj, Andreea Rusu, Alexandra Lăzărescu, Ionela Bestian şi Ştefana Moroşan.


Intră acum și în grupul de