CSM Bucovina Suceava a inceput pregatirile pentru partea a doua a sezonului competitional (Rugby)


Intră acum și în grupul de

Componenţii echipei de rugby CSM Bucovina Suceava s-au reunit luni pentru pregătirile părţii a doua a sezonului competiţional 2010 al Diviziei Naţionale. Gruparea suceveană va avea primul meci oficial de campionat în data de 31 iulie când în cadrul turneului play-out vor întâlni pe teren propriu formaţia Ştiinţa Petroşani.

Rugbiştii suceveni au reuşit o comportare bună în cadrul celei de-a III-a etape a Campionatului Naţional de rugby în 7 la finele căreia s-au clasat pe locul VIII, cu trei poziţii mai bine decât în primele runde. De remarcat că la acest turneu sucevenii au învins Dinamo Bucureşti şi au reuşit să se claseze înaintea grupării CSU Arad la care a jucat şi fostul echipier al CSM Bucovina Suceava, Gabriel Conache.

„La turneul maramureşean am profitat din plin de starea dificilă a terenului şi de ploaia torenţială şi am izbutit câteva rezultate bune. Este o performanţă mai bună decât în etapele de la Constanţa şi Cluj, dar dacă am mai fi avut la dispoziţie câţiva jucători de viteză am fi putut face mai mult.

Vom începe imediat după ultima rundă din campionatul de rugby în 7 pregătirile pentru partea a doua a sezonului de Divizie Naţională. Va fi se pare extrem de dificil pentru noi pentru că, din informaţiile pe care le-am cules, echipele cu care ne vom lupta pentru menţinerea în primul eşalon valoric al rugbiului românesc s-au consolidat în privinţa loturilor şi stau mai bine din punct de vedere financiar.
Noi ne-am bazat întotdeauna pe sportivii suceveni şi vom încerca şi acum să mai transferăm câţiva tineri din pepiniera proprie. Ştim că este o situaţie extrem de grea şi la nivel naţional în ceea ce priveşte susţinerea sportivă, dar vom încerca să găsim soluţii şi să facem tot posibilul cu jucătorii pe care-i mai avem.

Împlinesc 20 de ani de antrenorat luna viitoare şi mi-aş dori ca echipa Sucevei să se menţină la cel mai înalt nivel al rugbiului românesc şi în continuare”, a declarat antrenorul formaţiei CSM Bucovina Suceava, Constantin Vlad.


Intră acum și în grupul de