Viitorul formatiei CSM Bucovina Suceava, putin in „ceata” (Rugby – Divizia Nationala)


Intră acum și în grupul de

Prima echipă suceveană care va reintra în „focul” competiţiilor oficiale este cea de rugby, CSM Bucovina. În data de 31 iulie gruparea suceveană va primi pe terenul „Unirea” vizita formaţiei Ştiinţa Petroşani în etapa a II-a a turneului play-out al Diviziei Naţionale.

Deşi CSM Bucovina Suceava a avut un sezon mai slab decât cele anterioare, ea se poate lupta totuşi pentru menţinerea în primul eşalon valoric al rugbiului românesc. Din păcate, la echipă pluteşte o stare de nesiguranţă şi incertitudine în ceea ce priveşte viitorul grupării. Cum datoriile către jucători şi nu numai către ei au început să se adune, o parte dintre sportivi au plecat deja către alte zări, din cei rămaşi o parte căutându-şi alte formaţii din România.

„Pentru noi este deosebit de dificil să ne menţinem jucătorii în condiţiile în care ne aflăm. Ştim că toată lumea se află într-un moment deosebit de delicat din punct de vedere financiar, însă ar trebui măcar să ştim pe ce ne putem baza.

Unele formaţii din România, cum ar fi Ştiinţa Petroşani, a pus anunţuri pe Internet că are nevoie de jucători şi precizează ce condiţii oferă. Dacă de ani buni nu ne puteam compara nici în vis cu Steaua, Dinamo, U Cluj, Farul Constanţa sau CSM Baia Mare, acum nu putem să ne uităm nici la cei din Petroşani care altădată erau mai modeşti. Vă daţi seama că jucătorii noştri care au valoare sunt tentaţi de o ofertă mai bună pentru că viaţa de sportiv este una scurtă, ba la rugby foarte scurtă şi riscantă dacă ne gândim doar la actualul sezon competiţional.

Incertitudinea care domneşte la echipa noastră ne încurcă deosebit de mult în programul de pregătire şi acest lucru s-a văzut în prima parte a campionatului. Eu am sperat întotdeauna până în ultima clipă şi caut soluţii să rezolv problemele sper să ne descurcăm şi de această dată”, a afirmat antrenorul echipei de rugby CSM Bucovina Suceava, Constantin Vlad.


Intră acum și în grupul de