Patru medalii pentru sportivii suceveni la Campionatele Nationale de juniori II (Atletism)


Intră acum și în grupul de

La sfârşitul săptămânii trecute la Bucureşti s-au desfăşurat Campionatele Naţionale de Atletism pentru juniori II. Şi de această dată sportivii suceveni au reuşit să se remarce urcând de patru ori pe podiumul de premiere.

Performerul întrecerilor poate fi considerat tânărul atlet de la CSM Suceava, Bogdan Macovei care s-a clasat pe locul secund atât în proba de 800 de metri, cât şi în cea de 1.500 metri. Sportivul câmpulungean pregătit de profesoara Erzilia Ţâmpău a demonstrat încă o dată că are calităţi deosebite şi că doar lipsa de experienţă l-a privat de titlul de campion naţional.

Un alt tânăr atlet care şi-a dovedit valoarea la Naţionalele de la Bucureşti este Alexandru Lucanu, sportivul pregătit de profesoara Dana Lucaci de la CSŞ Gura Humorului situându-se pe locul II în proba de 400 metri. O frumoasă surpriză a produs şi sportivul Mihai Romaş de la LPS Suceava, el venind pe locul III în proba de 800 metri.

Una din marele speranţe ale atletismului sucevean juvenil, Iuliana Chelaru, pregătită de profesorul Toader Flămând s-a clasat pe locul IV în proba de 400 metri.

„Cursa a fost una extrem de lentă, cu cinci secunde mai slabă decât timpii pe care Iuliana îi scoate de obicei pe 400 metri. Cu 200 de metri înainte de finiş sportiva noastră a atacat puternic dar nu a mai avut resurse pe final acolo unde finişul campioanei Bianca Răzor a fost decisiv. Mai mult chiar departajarea pentru locurile II, III şi IV s-a făcut la fotografie şi Iuliana Chelaru a pierdut.

Sunt convins că sportiva noastră va trece peste acest ghinion şi se va revanşa cu prilejul altor competiţii. În acelaşi timp trebuie spus că m-a bucurat rezultatul lui Mihai Romaş în proba de 800 de metri, precum şi performanţele lui Bogdan Macovei şi Alexandru Lucanu”, a declarat profesorul emerit Toader Flămând.


Intră acum și în grupul de