Arbitrii si observatorii suceveni se pregatesc pentru noul start de sezon competitional (Fotbal)


Intră acum și în grupul de

La sfârşitul săptămânii care a trecut, majoritatea arbitrilor şi observatorilor suceveni au efectuat testările fizice şi teoretice, prima categorie şi doar teoretice, cea de-a doua. La obişnuita acţiune de debut de sezon competiţional s-au prezentat 76 de arbitrii din 112 şi 40 de observatori din 50, restul care au mai rămas urmând să susţină examenele în data de 14 august.

“Această acţiune este foarte importantă pentru noi, întâlnirea cu arbitrii şi observatorii fiind benefică pentru starturile de campionat. Testările fizice, care s-a desfăşurat pe stadionul “Areni” au fost mulţumitoare, acum rămânând de corectat lucrările teoretice. Din cei 152 de arbitrii pe care-I avem în evidenţă au mai rămas doar 129, 17 dintre ei retrăgându-se din motive obiective. Din aceşti cavaleri ai fluierului avem şi 6 arbitri divizionari.

Trebuie să spun că suntem la limită cu arbitriii pe care-i avem, ba chiar sunt destul de puţini pentru numărul mare de jocuri care sunt de disputat în Ligile a IV-a şi a V-a şi în campionatele juniorilor. În aceste condiţii pentru zona Dornelor vom deschide un curs de arbitraj condus de Vasile Păduraru şi trebuie să ne gândim şi la zona Rădăuţiului pentru că de acolo mai avem doar o singură brigadă de arbitri şi doi observatori.

Deasemenea, suntem nevoiţi să facem un apel către conducătorii echipelor afiliate la AJF Suceava pentru a îmbunătăţi condiţiile pentru arbitri deoarece, din cauza incidentelor din sezonul trecut din Liga a V-a mai ales, arbitri nu mai vor să se înscrie în competiţiile organizate de noi.

Aşa cum am mai menţionat şi cu alte ocazii în acest sezon vom insista pe asigurarea unui arbitraj correct şi pentru asigurarea celor mai bune condiţii pentru cavalerii fluierului şi observatori. Vrem să punem un mai mare accent pe rolul observatorului la meciurile din campionatele AJF Suceava, el urmând să aibă o mai mare importanţă, fără a mai sta pitit în tribună. Observatorul va trebui să intervină de fiecare dată când se petrece o încălcare a regulamentului şi puterea de convingere a arbitrilor este depăşită.

Deocamdată, atmosfera de început de sezon competiţinal este optimistă şi receptivă. Vom trimite în aceste zile noul regulament disciplinar al AJF Suceava la Federaţia Română de Fotbal şi apoi el va fi înmânat tuturor delegaţilor echipelor participante în campionatele organizate de noi pentru a putea fi prelucrat şi însuşit de cei care au nevoie”, a declarat preşedintele AJF Suceava, Aurel Daicu.


Intră acum și în grupul de