Campionatul Naţional de Seniori şi Tineret la Atletism – fara medalii pentru suceveni dar cu recorduri personale


Intră acum și în grupul de

Sportivii suceveni n-au reuşit performanţe remarcabile la Campionatele Naţionale de Atletism pentru Seniori şi Tineret, n-au urcat pe podiumul de premiere, însă au marcat timpi buni pentru ei în perspectiva competiţiilor viitoare. Atleţii suceveni care au „marcat” la această competiţie au fost mult mai mici ca vârstă şi şi-au verificat forţele în disputa cu seniorii.

LPS Suceava a participat cu trei sportivi la Campionatele Naţionale de Atletism pentru Seniori şi Tineret, Iustin Mandiuc, Andrei Trofin şi Iuliana Chelaru, toţi trei realizând recorduri personale în probele în care au concurat.

Iustin Mandiuc a realizat cel mai bun timp pentru el în proba de 1.500 metri, clasându-se în final pe locul 10 la seniori, în timp ce Iuliana Chelaru, care este încă junioare II, s-a clasat pe locul al IV-lea la tineret şi locul al VII-lea la senioare cu timpul de 2 minute, 10 secunde şi 8 zecimi în proba de 800 metri. Şi Andrei Trofin, care este încă junior, s-a descurcat în proba de 800 de metri şi, deşi s-a clasat al 11-lea la seniori, a realizat un nou record personal cu 1 minut, 54 de secunde şi 44 de sutimi.

„Nu au fost rezultate extraordinare pentru sportivii noştri la aceste Campionate Naţionale pentru Seniori şi Tineret, însă timpii realizaţi au fost deosebiţi. Scăpaţi probabil de tensiunea competiţiilor de la acelaşi nivel de vârstă şi concurând fără stres, elevii mei au realizat timpi de excepţie. Un exemplu îl constituie timpul înregistrat de Iuliana Chelaru, care, cu această performanţă de la Naţionale, ar fi fost detaşat campioană naţională la juniori II, acolo unde timpul de locul I a fost de aproape 2 minute şi 12 secunde”, a afirmat antrenorul emerit, Toader Flămând.


Intră acum și în grupul de