Primaria din Campulung Moldovenesc, obligata sa se restranga pana la capat


Intră acum și în grupul de

Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc îşi va restrânge spaţiul pe care-l foloseşte în momentul de faţă cu peste jumătate din suprafaţă, urmând să funcţioneze doar în spaţiile proprii şi nu şi în încăperile închiriate din imobilul în care îşi are sediul. Primarul oraşului de la poalele Rarăului, Gabriel Constantin Şerban, a declarat presei că, din data de 1 august va renunţa la spaţiul închiriat în imobilul unde primăria are sediul, ceea ce înseamnă o economie de aproximativ 120.000 de lei pe an.

El a explicat că imobilul unde funcţionează Primăria este deţinut de trei proprietari, dintre care unul este municipiul Câmpulung Moldovenesc, şi alţi doi sunt proprietari privaţi. Gabriel Constantin Şerban a spus că în baza Legii 247/2005, în urmă cu trei ani, au fost retrocedate spaţii din clădire celor doi proprietari privaţi, iar potrivit legislaţiei, timp de trei ani, spaţiile folosite de instituţiile publice erau închiriate la un preţ stabilit printr-un act normativ.

După expirarea acestei perioade de trei ani, proprietarii au solicitat renegocierea contractelor şi au solicitat un preţ variind între 5 şi 7 euro pe metru pătrat, pe an. După o serie de negocieri cu reprezentanţii Consiliului Local din Câmpulung Moldovenesc, s-a ajuns la un preţ de închiriere de 2,75 euro/mp/an, dar municipalitatea nu-şi poate permite asemenea costuri, care se ridică la 120.000 de lei pe an.

„După o analiză riguroasă a angajamentelor bugetare, a veniturilor proprii, a proiectelor în derulare, s-a stabilit că Primăria nu are resurse financiare suficiente”, a ţiinut să explice primarul de Câmpulung. El a arătat că, în aceste condiţii, a decis folosirea doar a spaţiilor unde municipiul este proprietar, ceea ce reprezintă doar 40% din clădire.

Primarul a menţionat că va propune Consiliului Local să înceapă procedurile pentru amenajarea unui nou sediu prin refacerea unei clădiri aflată în patrimoniul municipalităţii. Gabriel Şerban a mai declarat că vor mai fi situaţii asemănătoare, exemplificând cu grădiniţa „Căsuţa Piticilor”, care are două corpuri de clădire din care unul a fost retrocedat, iar proprietarul cere o chirie anuală de 90.000 de lei.


Intră acum și în grupul de