Bogdan Pralea, convocat la nationala Romaniei (Handbal – Liga Nationala)


Intră acum și în grupul de

Portarul Universităţii Suceava, Bogdan Pralea a intrat în vederile antrenorului naţionalei de seniori a României, Vasile Stângă după evoluţiile bune din sezonul precedent al Ligii Naţionale. La începutul acestei săptămâni apărătorul buturilor echipei CS Universitatea Suceava a primit la sediul clubului confirmarea oficială a convocării la lotul naţional al României, urmând să plece pe 13 septembrie la Izvorani, acolo unde are loc reunirea.

Pralea va pleca apoi în Belarus, acolo unde echipa condusă de Vasile Stângă va disputa două meciuri de verificare în compania ţării gazdă în perioada 17 – 20 septembrie. La cei 32 de ani pe care i-a împlinit în iunie, Bogdan Pralea este la prima convocare la naţională, selecţie care l-a surprins pe portarul universitar.

“Nu mă aşteptam la o convocare în naţională şi de aceea mi se pare un lucru deosebit ce mi s-a întâmplat şi sper ca această selecţie să se concretizeze pentru mine prin evoluţii foarte bune, atât la echipa României, cât şi la cea a Universităţii. Fără îndoială, un merit important îl au şi colegii de echipă, fără ajutorul cărora nu te poţi remarca în teren”, a declarat Bogdan Pralea.

Referitor la convocarea lui Pralea la naţională, antrenorul Leonard Bibirig, cel ce a stat 10 ani la echipa României, din care patru a fost căpitan, este de părere că s-a demonstrat încă o dată, că nu contează vârsta jucătorului, randamentul pe care îl are în teren putând să-i aducă o astfel de selecţie. Leonard Bibirig a mai adăugat că se bucură pentru convocarea lui Bogdan Pralea, care este o confirmare a evoluţiilor foarte bune din campionatul trecut.


Intră acum și în grupul de