CSM Bucovina Suceava reuseste doua eseuri impotriva lui Dinamo (Rugby – Cupa Romaniei)


Intră acum și în grupul de

În cadrul optimilor „Cupei României” la rugby, sâmbătă 23 octombrie, pe terenul „Unirea” din Suceava, echipa locală CSM Bucovina a primit replica formaţiei Dinamo Bucureşti. Nici la final de sezon competiţional gruparea pregătită de antrenorul Constantin Vlad nu a putut scăpa de mult mai valoroasa formaţie din capitală pe care a întâlnit-o şi în campionat de două ori.

CSM Bucovina Suceava a început partida cu Dinamo cu tânăra „gardă” în dorinţa de a verifica capacitâţile celor mai proaspăt „înrolaţi” în „armata” rugbiului sucevean. Bucureştenii nu a stat însă prea mult titmp la discuţii sau tatonări şi s-au pus pe treabă. Până la pauză ei au marcat nu mai puţin de cinci eseuri, scorul după primele 40 de minute în disputa CSM Bucovina Suceava – Dinamo fiind 0-29.
În partea secundă, la 36-0 pentru oaspeţi, antrenorul Constantin Vlad a schimbat „modificarea” introducând pe teren jucătorii cu mai mare experienţă. Imediat s-a putut observa un mai mare aplomb al formaţiei sucevene şi mai mare consistenţă a posesiei balonului oval.

După o acţiune colectivă splendidă, sucevenii au reuşit să marcheze o încercare prin Zup, acesta neputând fi oprit de apărătorii dinamovişti. Creţuleac a transformat eseul şi scorul a devenit 7- 36. Tot gazdele sunt cele care se află la cârma ostilităţilor şi după o pătrundere vicleană a lui Creţuleac, Nichiforiuc culcă din nou balonul în terenul de ţintă al bucureştenilor. Din păcate Creţuleac ratează transformarea, tabela de marcaj înregistrând scorul de 12-36 în favoarea dinamoviştilor. Tot ei au avut „ultimul cuvânt” şi superioritatea lor pe linia de treisferturi a fost concretizată prin al şaptelea eseu, scorul final al disputei CSM Bucovina Suceava – Dinamo fiind 12-43.

„Prima repriză am fost dominaţi clar de Dinamo şi nu am putut face faţă jocului lor în viteză. În partea secundă, de la 36-0, am dat o replică bună adversarilor noştri şi am încercat să demonstrăm că se mai joacă rugby la Suceava.
Cu acest meci s-a încheiat unul dintre cele mai negre sezoane din istoria rugbiului sucevean, un sezon în care am reuşit o singură victorie şi un egal. Sper să trecem peste această perioadă dificilă şi să mergem mai departe pentru că Suceava a fost şi va rămâne un nume în rugbiul românesc”, a declarat antrenorul formaţiei CSM Bucovina Suceava, Constantin Vlad.

Alte rezultate din cadrul Cupei României la rugby:

Poli Iaşi – Ştiinţa Baia Mare 0-74
RC Bârlad – Steaua 17-68
Ştiinţa Petroşani – Farul Constanţa 16-40
RC Griviţa – CSUA „Aurel Vlaicu” Arad 25-19
Sportul Studenţesc – RCMU Timişoara 9-95
CS Târgovişte – CSU Cluj 12-58
Callatis Mangalia – CSM Bucureşti 11-110


Intră acum și în grupul de