Rezultate peste asteptari pentru inotatorii suceveni la „Cupa Bacaului” (Natatie)


Intră acum și în grupul de

Ediţia a III-a a „Cupei Bacăului” a adunat la start la finele săptămânii trecute sportivi de la 9 cluburi din ţară. Au fost prezenţi la întreceri înotători din Bucureşti, Piteşti, Piatra Neamţ, Târgu Mureş, Bacău şi Suceava, competiţia fiind dedicată copiilor de 8, 9, 10, 11, 12 şi 13 ani.

CSŞ 3 Suceava a fost reprezentată la „Cupa Bacăului” de un lot de 31 de sportivi, lot condus de profesorul Cezar Moscaliuc. Tinerii sportivi suceveni au avut o comportare peste aşteptări la această ediţie a concursului băcăuan de nataţie reuşind să obţină cinci medalii de aur, 14 de argint şi 7 de bronz la individual şi cinci medalii de aur, 3 de argint şi două de bronz în competiţia de ştafete. În clasamentul general pe cluburi CSŞ 3 Suceava s-a situat pe locul al treilea în condiţiile în care nu au avut sportivi la categoria de vârstă 13 ani (copii născuţi în 1997).

„Rezultatele obţinute de sportivii noştri la această ediţie a „Cupei Bacăului” au fost cele mai bune de până în prezent. Copiii au demonstrat că s-au pregătit bine, că au progresat şi că au potenţial în perspectiva întrecerilor din cadrul Campionatelor Naţionale”, a declarat profesorul Cezar Moscaliuc.

Cea mai bună sportivă la categoria 12 ani a fost declarată suceveanca Ioana Pavăl care s-a clasat de trei ori pe prima poziţie în cursele la care a participat. Pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere s-au mai situat la individual Lisa Munteanu şi Tudor Maxim. O comportare deosebită au mai avut şi Diana Dungeanu (categoria 1998), Teodor Marchitan (categoria 1999), Antonia Niţu (categoria 2001), Cosmina Ungureanu (categoria 1999), Beatrice Acristinei (categoria 2001), Sebastian Croitor (categoria 2002), Florin Ghiţun (categoria 1998) şi Claudiu Timofte (categoria 1999).

În probele de ştafetă, echipa feminină a CSŞ 3 Suceava (categoria 1998) alcătuită din Ioana Pavăl, Diana Dungeanu, Lisa Munteanu şi Miruna Parasca a cucerit locul I în probele de 4×50 metri liber şi 4×50 metri mixt. Pe primul loc în competiţia de ştafetă în proba de 4×50 liber s-a clasat şi echipa feminină a CSŞ 3 Suceava formată din Cosmina Ungureanu, Bianca Morar, Beatrice Acristinei şi Sabina Rusu.
Şi la masculin ştafeta de la CSŞ 3 Suceava (categoria 1998) alcătuită din sportivii Tudor Maxim, Claudiu Timofte, Florin Ghiţun şi Teodor Marchitan a reuşit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere în probele de 4×50 metri liber şi 4×50 metri mixt.

Următoarea competiţie de nataţie pentru copiii de 13 ani şi mai mici se va desfăşura la Suceava la bazinul Şcolii nr.3 în zilele de sâmbătă 6 noiembrie şi duminică 7 noiembrie sub egida „Cupa Sucevei”.

„Pentru noi aceste concursuri de sfârşit de an se desfăşoară direct din pregătire ele putând fi considerate antrenamente.Scopul nostru este de a verifica nivelul de pregătire al sportivilor pentru viitoarele Campionate Naţionale. Ediţia a II-a a „Cupei Sucevei” va avea sâmbătă şi duminică, sâmbătă cursele având loc dimineaţa de la 10.00 şi seara de la 17.00, duminică cursele fiind dimineaţa de la ora 10.00 intrarea la competiţie fiind liberă”, a afirmat profesorul Cezar Moscaliuc.


Intră acum și în grupul de