CS Universitatea Suceava depaseste CSM Bucuresti (Handbal masculin – Liga Nationala)


Intră acum și în grupul de

Într-un meci din cadrul etapei a VII-a, CSU Suceava – CSM Bucureşti 40-23 (19-15)

Scaune puţine ocupate în sala Liceului cu Program Sportiv de iubitorii handbalului sucevean la meciul din etapa a VII-a a Ligii Naţionale dintre CS Universitatea Suceava şi CSM Bucureşti. Presupunem că fanii suceveni au făcut o corelaţie între locul ocupat în clasament de cele două grupări şi s-au decis să aleagă altă variantă. În mod clar rezultatul final, 40-33, le-a dat dreptate, însă desfăşurarea evenimentelor în teren a fost una specială.

Elevii antrenorului Leonard Bibirig erau favoriţi înaintea jocului cu nou promovata CSM Bucureşti, în pofida faptului că oaspeţii aveau în echipă jucători de mare experienţă. Începutul de meci şi chiar primele 20 de minute ale meciului dintre CS Universitatea Suceava şi CSM Bucureşti au aparţinut cumva oaspeţilor care au ţinut tot timpul aproape de suceveni, ei conducând chiar de două ori la diferenţă dfe două goluri. Pe final de primă repriză, pe fondul unei apărări bune şi a unor intervenţii de excepţie ale portarului sucevean Iulian Andrei, CSU Suceava ia avânt şi se distanţează la 19-15 la pauză. În primele 30 de minute ale disputei cu bucureştenii, handbaliştii suceveni au jucat la „relanti”, diferenţa de viteză în joc fiind una care a avantajat echipa din capitală.

Un hâtru din tribune a spus că nu trebuie programate jocuri la ore relativ mici pentru că este greu ca sucevenii să se trezească, prima repriză fiind o dovadă elocventă. Partea a doua a partidei dintre CS Universitatea Suceava şi CSM Bucureşti a infirmat acest lucru cu prisosinţă.

Luaţi la „penaltiuri” de antrenori, handbaliştii suceveni au apăsat de acceleraţie încă din startul reprizei secunde şi au demonstrat în câteva minute diferenţa de pregătire, omogenitate şi atitudine. Esenţială în repriza secundă a fost şi prestaţia portarului Bogdan Pralea, cel care l-a înlocuit pe Iulian Andrei care la rândul său a avut reflexe deosebite în finalul primelor 30 de minute de joc. În primele minute ale reprizei se părea că portarul sucevean nu şi-a tăiat unghiile şi a agăţat tot ce se putea. La final lucrurile s-au clarificat şi s-a dovgedit că mingea nu prezintă „răni” şi nici Pralea nu are mâinele până la genunchi.

De la patru goluri diferenţă s-a trecut la şapte, opt, pentru ca oaspeţii să revină în joc pe fondul unor greşeli copilăreşti ale gazdelor. În nicio secundă, din partea secundă a meciului, nu s-a pus problema învingătoarei din disputa CSU Suceava – CSM Bucureşti, ritmul ultimelor 30 de minute de joc coroborat cu plusul clar de omogenitate şi lot făcând diferenţa. Scorul final al disputei a fost 40 – 33, sucevenii marcând pentru prima dată în sezon şi poate chiar după mulţi ani 40 de goluri.

CSU Suceava: Iulian Andrei, Pralea – Mitrea (4), Matei, Ciubotariu (2), Pancu (1), Chiruţ (4), Gavriloaia (2), Ţuţu (2), Adomnicăi (4), Ilieş (6), Bursuc (1), Dediu (5), Acatrinei (9).

CSM Bucureşti: Marocico, Cojocaru, R.Pop – Ciaca (1), Soare (4), Anca, Stăncioiu (7), Arbone (3), Pătru (8), Ganea, Stoica, Stamate (6).

„A fost o victorie muncită în faţa unei echipe ambiţioase”, a fost de părere antrenorul echipei CS Universitatea Suceava, Leonard Bibirg

„Îi felicit pe jucătorii suceveni pentru victorie. Plusul lor de omogenitate şi experienţă şi-a spus cuvântul. Deşi am avut şi jucători accidenţai trebuie să mărturisesc că nu mizam pe un rezultat pozitiv la acest meci mai ales după sumdenia de greşeli pe care le-am făcut. Oricum, noi ne vom apăra şansa până la capăt şi vom înfrunta oricer adversar”, a declarat antrenorul echipei CSM Bucureşti, Dragoş Dobrescu.

„Victoria din meciul cu CSM Bucureşti a fost una muncită, mai ales că am întâlnit o echipă avidă de puncte şi care nu are nimic de pierdut. A fost un efort colectiv al băieţilor noştri pe parcursul a 60 de minute de joc şi faptul că s-au descurcat în acest moment este de remarcat.

Ne aşteaptă patru partide de campionat extrem de dificile, la Odorhei în deplasare, cu HCM Constanţa, la Baia Mare şi acasă cu Steaua, fiecare joc fiind ca şi o finală.
Trebuie să ne îmbunătăţim jocul, să manifestăm mai mare seriozitate şi practic să creşţtem procentajul din disputa unu la unu cu portarul advers”, a afirmat antrenorul echipei CSU Suceava, Leonard Bibirig.


Intră acum și în grupul de