Comportare de exceptie pentru CSM Bucovina Suceava in ultima etapa a Campionatului National de rugby in 7


Intră acum și în grupul de

Ultima etapa a Campionatului Naţional de Rugby în 7 s-a disputat în Bucureşti la finele săptămânii trecute. După ce în primele runde ale competiţiei CSM Bucovina Suceava a avut o comportare extrem de modestă, de această dată sucevenii s-a descurcat peste aşteptări clasându-se în final pe locul VI.

Plecată în capitală cu un lot de 12 jucători, echipa pregătită de Constantin Vlad a realizat două victorii în faza grupelor, acolo unde a trecut cu scorul de 19-14 de RC Bârlad şi cu scorul de 17-14 de Universitatea Cluj. Având deja asigurată calificarea in finalele pentru locurile V-VIII, CSM Bucovina Suceava a evoluat cu garnitura secundă în celelalte trei partide disputate in prima zi a turneului, astfel că rugbistii suceveni au fost nevoiţi să se recunoască învinşi în faţa celor de la Ştiinta Baia Mare, CSM Bucureşti şi Ştiinta Petroşani.

În cea de-a doua zi a Campionatului Naţional de rugby în 7, CSM Bucovina Suceava a produs marea surpriză depăşind cu 19-7 mult mai titrata echipă a celor de la Farul Constanţa. În finala pentru locurile 5-6, gruparea suceveana a dat piept din nou cu Ştiinta Petroşani, “minerii” reuşind să se impună în cele din urmă cu scorul de 26-7.

“Jucătorii s-au descurcat foarte bine în acest turneu şi au reuşit câteva rezultate de excepţie. Având în vedere faptul că am disputat cinci jocuri in prima zi, tactica noastră a fost să aruncăm în luptă cel mai bun 7 în meciurile pe care le putem câştiga, lucru care s-a şi întâmplat cu RC Barlad şi Cluj. Din păcate, în finala cu Ştiinţa Petroşani, am fost puţin dezavantajaţi de arbitraj şi asta ne-a costat victoria”, a declarat Constantin Vlad.

Tehnicianul sucevean a mizat în cadrul turneului din Bucureşti pe următorul lot de jucatori: Nichiforiuc, Flutur, Preutescu, Creţuleac, Nastiuc, Iacobuţă, Opariuc, Palamariu, Albu, Codreanu, Oprea şi Grigoraş.

În urma rezultatelor din cadrul ultimei etape, CSM Bucovina Suceava a urcat pe locul 9 in clasamentul final al Campionatului National de Rugby în 7.


Intră acum și în grupul de