Toate cele sase echipe ale LPS Suceava pastreaza sanse de calificare la turneele semifinale (Handbal – juniori)


Intră acum și în grupul de

Liceul cu Program Sportiv din Suceava are şase echipe de handbal angrenate în Campionatele Naţionale ale juniorilor I, II şi III. La finele primei părţi a sezonului competiţional 2010-2011, toate cele şase formaţii păstrează şanse de calificare la turneele semifinale.

Echipa masculină de juniori I pregătită de profesorul Petru Brânduşe a avut un început mai dificil de campionat pierzând ruşinos pe teren propriu în faţa celor de la LPS Vaslui. Treptat însă sucevenii şi-au revenit şi au realizat două victorii care le permit să spere la unul dintre cele trei locuri care duc la turneul semifinal.

„Echipa noastră se află deocamdată la 4 puncte distanţă de locul III în clasament, dar returul ne va aduce pe teren propriu principalele contracandidate la un loc care să ne ducă la turneul semifinal. Dacă nu pierdeam jocul cu HC Vaslui din debutul sezonului, lucrurile ar fi fost mai simple.

Oricum, în pofida schimbului de generaţii din cadrul grupării noastre, ne-am descurcat destul de bine şi cred că hotărâtoare pentru calificarea la turneul semifinal vor fi cele două turnee de la finele sezonului regulat”, a declarat profesorul Petru Brânduşe.

La feminin, la junioare I echipa LPS Suceava se află la trei lungimi în urma locului al treilea în clasament, loc care dă dreptul de participare la turneul semifinal. Prima parte a campionatului nu a fost suficient de convingătoare, însă în ultimul meci al turului echipa suceveană a reuşit un valoros rezultat de egalitate pe terenul grupării Oţelul Galaţi. Atât echipa feminină, cât şi cea masculină de juniori I vor relua competiţiile oficiale în luna ianuarie 2011.

În campionatul juniorilor II, la feminin, echipa LPS Suceava antrenată de Dorel Ţugurlan se află în luptă directă pentru locul II care permite accesul la turneul semifinal cu LPS Roman. Gruparea suceveană se află la două puncte în spatele formaţiei romaşcane, dar diferenţa poate fi recuperată în cele trei turnee rămase de disputat.

La masculin juniori II, formaţia Liceului cu Program Sportiv din Suceava ocupă locul II în clasament la egalitate cu LPS Iaşi. Surprinzător sucevenii au cedat în turneul organizat pe teren propriu în faţa ieşenilor, dar şi-au luat revanşa în turneul de la Botoşani.

„În mod cert lupta pentru locul secund care ne duce la turneul semifinal va fi între noi şi LPS Iaşi. Mai sunt trei turnee şi sper să ne descurcăm pentru că avem o echipă competitivă care merită să se afirme. Păcat de meciul din cadrul celui de-al doilea turneu cu liderul autoritar, LPS Piatra Neamţ, meci în care am condus la pauză la patru goluri diferenţă, în final pierzând la patru goluri”, a declarat profesorul Bogdan Macovei.

La categoria juniori III, echipa masculină pregătită de profesorul Iulian Dugan a fost foarte aproape de un rezultat bun în faţa liderului LPS Piatra Neamţ în ultimul turneu organizat chiar la Suceava. Oricum, lupta pentru locul II în clasamentul seriei A se va da cu gruparea CSŞ Bacău. Sezonul oficial la juniori II se reia în februarie 2011.

Fetele de la categoria juniori III de la LPS Suceava se află pe locul secund în clasamentul seriei A cu 7 puncte şi sunt deja pe un loc care permite calificarea la turneul semifinal. Elevele antrenorului Ilie Pâţu se luptă cu LPS Iaşi, dar în mod neaşteptat au pierdut puncte în faţa ambiţioasei şi talentatei echipe CSŞ gura Humorului. Pentru ambele echipe de handbal juniori III ale LPS Suceava mai sunt trei turnee care vor clarifica lucrurile. Campionatul la această categorie de vârstă se reia în martie 2011.


Intră acum și în grupul de