Valerica Gherasim: “Continuarea proiectului cantinei si caminului sportiv din complexul Areni reprezinta pariul nostru pentru 2011”


Intră acum și în grupul de

Anul 2010 a fost unul deosebit pentru clubul sportiv fanion al judeţului Suceava, Clubul Sportiv Municipal Suceava. Pe lângă faptul că a realizat un bilanţ de peste 100 de medalii în competiţiile interne şi internaţionale, CSM Suceava a reuşit câteva investiţii deosebite în anul trecut.

Cea mai importantă a fost readucerea sălii „Unirea” din Suceava la standardul primului eşalon valoric al voleiului masculin românesc. Pe lângă refacerea acoperişului şi a aleilor din jurul complexului „Unirea”, s-a efectuat schimbarea suprafeţei de joc şi modernizarea tribunelor. Îmbunătăţirea condiţiilor de joc şi antrenament au avut loc şi la terenul de rugby din complexul „Unirea”.

În 2010 a debutat şi un proiect mai vechi al CSM Suceava şi anume readucerea la viaţă a cantinei şi a căminului sportiv, după noua denumire. Două dintre cele mai reprezentative edificii care în urmă cu ani buni şi-au dovedit utilitatea au început un proces de revenire în circuitul sportiv. Refacerea sportivilor este un element deosebit de important, chiar esenţial în aceste vremuri. Să poţi oferi sportivilor tăi, şi nu numai lor, o masă caldă după antrenament, un duş cald şi un loc unde să doarmă reprezintă o condiţie simplă pentru performanţă, dar în acelaşi timp un deziderat pentru suceveni. Cu ani în urmă aceste lucruri puteau fi realizate în complexul ABS, fără mari eforturi şi costuri care în prezent sunt cam mari.

„Pentru noi continuarea proiectului cantinei şi căminului sportiv din complexul “Areni” reprezintă pariul nostru pentru 2011. Am început refacearea celor două edificii şi vrem să continuăm acest lucru şi în acest an. Cei care cunosc sportul sucevean ştiu ce importante au fost cantina şi căminul în anii trecuţi şi ce mare importanţă o are refacerea pentru un sportiv de performanţă. Nu mai amintim de faptul că în cazul în care aceste investiţii vor fi finalizate la Suceava se vor putea găzdui competiţii de anvergură în condiţii optime şi stagii de pregătire centralizată pentru alte cluburi şi echipe din ţară.

Sperăm ca şi în acest an să putem continua munca la cantina şi căminul sportiv din complexul „Areni”, la fel cum sperăm să beneficiem de suportul autorităţilor locale. Fără a exagera, trebuie să mulţumim factorilor de decizie de la nivel local care au fost alături de sportul sucevean în 2010 şi care fără nicio îndoială şi-au adus contribuţia la cel mai performant an din istoria CSM Suceava”, a afirmat directorul CSM Suceava, Valerică Gherasim.


Intră acum și în grupul de