Nationala Romaniei nu castiga niciun set la Europene (Volei masculin – Campionatul European de cadeti)


Intră acum și în grupul de

Naţionala de volei masculin cadeţi a României nu a reuşit să câştige niciun set la Campionatul European de la Parnu (Estonia). Selecţionata României pregătită de antrenorii Vicenţiu Dumitrescu şi Dan Săvoiu a fost învinsă pe rând de Polonia, Italia şi formaţia gazdă Estonia cu acelaşi scor, 3-0.

În prima zi de întreceri, România cu Ştefan Lupu de la CSMU LPS Suceava titular, a fost depăşită net de Polonia cu 3-0 (13, 12, 18). Evoluând slab şi cu trac, tinerii jucători români au pierdut toate duelurile cu adversarii lor polonezi.

Ambiţionaţi după înfrângerea cu leşii, voleibaliştii români au jucat mai bine cu Italia, dar tot nu au reuşit să-şi treacă în cont niciun set. Elevii antrenorilor Vicenţiu Dumitrescu şi Dan Săvoiu au fost foarte aproape în setul al treilea al disputei cu italienii când au avut minge de set la 24-23. Experienţa italienilor şi-a spus însă cuvântul şi Italia – România s-a încheiat cu 3-0 (17, 17, 25).

În ultimul ei meci la turneul final al Campionatului European de volei masculin pentru cadeţi, naţionala României a întâlnit formaţia gazdă Estonia. „Dezumflaţi” după insuccesele cu Polonia şi Italia, sportivii români nu au avut nicio şansă în faţa grupării gazdă în faţa căreia a pierdut cu 3-0.

Pentru naţionala României a fost o performanţă calificarea la turneul final al Campionatului European de cadeţi, iar pentru Ştefan Lupu jucător legitimat la CSMU LPS Suceava a fost o experienţă care poate să-i folosească în carieră.
Selecţionata României care a evoluat la Campionatul European de cadeţi de la Parnu (Estonia) a avut în componenţă jucătorii: Claudiu Dumitru, Andrei Grigoraş, George Ciupe, Ştefan Lupu, Cornel Miron, Mihai Tarţă şi Dragoş Toma (libero), Şerban Şilaşi, Gabriel Bontea, Alexandru Zahar şi Codrin Mocanu.


Intră acum și în grupul de