Cupa „Iulian Vesper” la sah, prima competitie desfasurata in noua sala de sport din Horodnicu de Sus


Intră acum și în grupul de

Noua sală de sport a Şcolii cu clasele I-VIII „Iulian Vesper” din Horodnic de Sus a găzduit recent etapa pe Cerc Pedagogic a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la şah. Se poate spune că Şcoala „Iulian Vesper” are o tradiţie în ceea ce priveşte sportul minţii, în ultimii trei ani elevi de la Horodnic de Sus ajungând la finalele pe ţară.

Iubitorii şahului au avut la dispoziţie 20 de mese de joc, jocuri noi de şah, într-un cuvânt toate condiţiile pentru un turneu de clasă. La întrecere au participat elevi de la Şcoala cu clasele I-VIII din Rădăuţi, elevi pregătiţi de profesorul Olivian Gherasim, de la Şcoala nr.3 „Mihai Eminescu” din Rădăuţi, profesor Cătălina Ţugui, de la Şcoala Grămeşti, profesor Alexandru Tablan, de la Şcoala cu clasele I-VIII „Petru Muşat” din Siret, profesor Marian Docuz, de la Şcoala cu clasele I-VIII „Ştefan cel Mare” din Putna, profesor Ciprian Creţan, de la Şcoala „Samson Bodnărescu” din Gălăneşti, profesor Maria Hrehorciuc şi de la Şcoala „Iulian Vesper” din Horodnic de Sus, profesor Gheorghe Onica.

La feminin a existat o singură grupă alcătuită din 8 sportive, în timp ce la masculin au fost două grupe formate din 7 sportivi, sistemul de joc fiind stil turneu.
Clasamentul final al Cupei „Iulian Vesper” la şah la feminin:

Locul I – Oana Juravle – Putna
Locul II – Maria Tcaciuc – Horodnic de Sus
Locul III – Ionela Abouriţei – Grămeşti
Locul IV – Ancuţa Dulgheru – Grămeşti
Locul V – Mădălina Prepeliţă şi Emanuela Rotar din Horodnic de Sus.

Clasamentul la masculin:

Locul I – Mircea Maximiuc – Horodnic de Sus
Locul II – Adrian Popescu – Rădăuţi
Locul III – Daniel Nataraş – Siret
Locul IV – Laurenţiu Avasiloaie – Rădăuţi
Locul V – Sebastian Pop – Rădăuţi
Locul VI – Eduard Witowschi – Putna

Ocupanţii primelor şase locuri, atât la feminin, cât şi la masculin au fost recompensaţi cu premii şi diplome, Oana Juravle şi Maria Tcaciuc, alături de Mircea Maximiuc şi Adrian Popescu şi-au câştigat dreptul de a participa la etapa judeţeană la şah care va avea loc sâmbătă 22 ianurie la Şcoala nr.9 din Suceava.


Intră acum și în grupul de