Se schimba modificarea in Divizia Nationala pentru CSM Bucovina Suceava (Rugby)


Intră acum și în grupul de

La capătul unui sezon competiţional de coşmar, unul în care accidentările şi ghinionul au pus „capac” celor de la CSM Bucovina Suceava care au retrogradat în eşalonul secund al rugbiului românesc. Aşadar, începând cu 2011, gruparea suceveană va juca în Divizia Naţională, serie care cuprindea opt echipe.

Siromex Baia Mare s-a retras din campionat alături de Sportul Studenţesc şi Olimpia Bucureşti, aşa că pentru moment Divizia Naţională de rugby avea doar cinci echipe. Pentru a avea „activitate” în eşalonul secund al voleiului românesc, au promovat în divizia secundă CFR Braşov şi Pantelimon Bucureşti.

„Rugbiul românesc a ajuns într-o perioadă complicată din toate punctele de vedere. Nu mai sunt decât câteva echipe de juniori, nu mai putem să menţinem nici măcar o parte din jucătorii de valoare în campionat, nu mai are nicio importanţă cine şi ce mai promovează în Superligă.

Am ajuns la Mondiale după victoria din dubla cu Uruguay, dar în grupa în care suntem nu putem face prea mult. Trebuie să privim peste aceste lucruri şi să punem accent pe tânăra generaţie. Dacă nu putem oferi tinerilor o şansă prin rugby este păcat pentru că acest joc te modelează.

Cei care au urmărit la televizor partidele din cadrul Turneului Celor Şase Naţiuni, au putut vedea faptul că nu au fost manifestări şi altercaţii în tribune, s-a cântat, s-a scandat şi toată lumea a participat la meci. Nu au fost fumigene şi petarde şi copiii au putut avea acces în tribune.

Trebuie făcut ceva pentru a salva rugbiului românesc care moare”, a declarat antrenorul echipei CSM Bucovina Suceava, Constantin Vlad.


Intră acum și în grupul de