Nicio victorie pentru CSM Bucovina Suceava in turneul de la Tiraspol (Rugby)


Intră acum și în grupul de

La finele săptămânii trecute, echipa de Divizie Naţională, CSM Bucovina Suceava, a participat la un turneu internaţional de rugby la Tiraspol. Sucevenii au disputat trei partide de pregătire, prima împotriva formaţiei gazdă Dinamo Tiraspol, a doua împotriva unei echipe din Kiev şi a treia împotriva grupării Universităţii Tehnice din Chişinău. Toate meciurile s-au disputat pe un teren acoperit cu gazon sintetic şi nu s-au luat în considerare decât eseurile.

În prima întâlnire CSM Bucovina Suceava a pierdut cu 2-9 la eseuri în disputa cu Dinamo Tiraspol, în cea de-a doua cu ucrainenii au cedat cu 1-3, iar în cea de-a treia cu moldovenii au fost învinşi cu 4-1.

„Îmi pare rău că nu am reuşit să câştigăm niciun meci din cele trei disputate, dar turneul consider că a fost extrem de util pentru noi deoarece am avut şansa să ne evaluăm corect capacităţile tehnice şi tactice. Trebuie să menţionez faptul că în acest sezon competiţional avem la dispoziţie un lot de jucători extrem de tânăr, de exemplu din cei 22 de sportivi cu care ne-am prezentat la turneul de la Tiraspol, am avut doi cu vârsta peste 30 de ani, doi cu vârsta peste 24 de ani, restul fiind mai mici de 21 de ani.

În partida cu Dinamo Tiraspol am jucat rău în prima repriza, chiar dezastruos primind nu mai puţin de şapte încercări. În partea secundă ne-am revenit şi am marcat şi noi două eseuri la fel ca şi gazdele. Disputa cu ucrainenii a fost diferită, în prima parte noi am controlat jocul, pentru ca apoi să cedem teren în partea secundă şi să pierdem cu 1-3 la eseuri.

Ultima dispută a fost cea mai echilibrată. Am fost mai buni în jocul pe grămadă şi în aglomerări, dar am fost surprinşi de moldoveni pe „linia de treisferturi”.

Aceste trei partide amicale au reprezentat o ocazie deosebită pentru că având la dispoziţie o echipă tânără şi neexperimentată, doar prin aceste partide de pregătire am putut să ne dăm seama unde am greşit şi până la debutul oficial de sezon din 26 martie să mai corectăm ce se poate”, a declarat antrenorul formaţiei CSM Bucovina Suceava, Constantin Vlad.

Din lotul formaţiei sucevene pentru turneul de la Tiraspol au făcu parte sportivii: Şt.Rusu, Coca, Palamariu, Bujoreanu, Pentiuc, Buzatu, Lungu, Nichiforiuc, Constantineanu, Albu, Brăteanu, Nastiuc, Iacobuţă, Gontineac, Oprea, Grigoraş, Ştefancu, Tun, Beilic, Simion, Chiţan, Antonesei.


Intră acum și în grupul de