Echipele Scolii nr.7 „Grigore Ghica Voievod” si cea a Ceahlaului Piatra Neamt, castigatoarele editiei 2011 a „Cupei Hagi Danone”


Intră acum și în grupul de

Turneul zonal al „Cupei Hagi Danone” a debutat pe stadionul „Areni”, cu meciurile din cadrul competiţiei destinate şcolilor generale, în au luat startul 32 de echipe. Scorul primul tur al întrecerii a fost realizat de formaţia din Băneşti, care au surclasat cu scorul de 8-0, echipa Şcolii Nr. 5 din Suceava. Trei dintre partide au avut nevoie şi de penaltiuri.

După episoade dramatice în sferturile de finală şi în semifinale, echipele Şcolilor nr.7 „Grigore Ghica Voievod” şi Nr.9 „Ion Creangă” s-au întrecut în finală. Meciul a fost aprig disputat, niciuna dintre cele două echipe nereuşind să marcheze în timpul regulamentar.

La penaltiuri, jucătorii formaţiei Şcolii Nr.7 au fost mai calmi şi s-au impus cu 5-3, câştigând-şi astfel dreptul de a participa la turneul final de la Timişoara.
Din echipa Şcolii Nr.7 Suceava pregătită de profesorul Marius Păvăluc, ajutat de Sofica Brânduşa au făcut parte sportivii: Gheorghe Neamţu, Ioan Chiriac, Stejătel Ferar, Ioan Mepcal, Alex Macoveiciuc, Ionuţ Roman, Ioan Popescu, Marius Scripcariu, Ionel Dumitraş, Mihai Bogătoaie, Mihai Rotariu, Sebastian Paiu, Stelian Pandele, Cezar Malanca.

De remarcat faptul că Şcoala Nr.7 Suceava a beneficiat de aportul unei inimoase galerii care a lansat pentru prima dată în istoria „Cupei Hagi Danone” un imn propriu. Micii fotbalişti de la Şcoala Nr.7 au fost susţinuţi de majoretele Şcolii Nr.3 Suceava, care se pare că le-au purtat noroc.

Rezultate consemnate în cadrul „Cupei Hagi Danone” Suceava 2011:

Şaisprezecimi:

Şcoala Nr. 1 Suceava – Şcoala Zvoriştea 8-9 (după penaltiuri)
Şcoala Scheia – Şcoala Nr. 3 Suceava 0-6
Şcoala Şerbăuţi – Şcoala Nr. 12 Suceava 5-6 (după penaltiuri)
Şcoala Nr. 11 Suceava – Şcoala Nr. 9 Suceava 0-1
Şcoala Liteni – Şcoala Nr. 4 Suceava 2-1
Şcoala Nr. 5 Suceava – Şcoala Băneşti 0-8
Şcoala Bosanci- Şcoala Nr. 10 Suceava 1-2
Şcoala Hânţeşti – Scoala Mitocu Dragomirnei 2-0
Şcoala Nr. 6 Suceava – Şcoala Mălini 6-0
Şcoala Iaslovăţ – Şcoala Fântânele 1-2
Şcoala Pătrăuţi – Şcoala Râşca 5-3 (după penaltiuri)
Şcoala Dumbrăveni – Şcoala Todireşti 2-0
Şcoala Ipoteşti – Şcoala Udeşti 3-0
Şcoala Ilisesti – Şcoala Dolhasca 2-0
Şcoala Nr. 8 Suceava – Şcoala Adâncata 1-2
Şcoala Grămeşti – Şcoala Zamostea 1-0

Faza optimilor de finală a adus şi prima surpriză, câştigătoarea de anul trecut, echipa Şcolii Generale Nr.12 Suceava fiind eliminată din competiţie de echipa Şcolii Generale nr.9 din Suceava. În schimb, cealaltă finalistă a ediţiei precedente, formaţia Şcolii din Dumbrăveni, s-a calificat în sferturile de finală, după ce a trecut de Şcoala din Patrăuţi.

Optimi:

Şcoala Zvoriştea – Şcoala Nr. 3 Suceava 1-0
Şcoala Nr. 12 Suceava – Şcoala Nr. 9 Suceava 0-2
Şcoala Liteni – Şcoala Băneşti 0-2
Şcoala Nr. 10 Suceava – Şcoala Hânţeşti 4-0
Şcoala Nr. 6 Suceava – Şcoala Fântânele 5-0
Şcoala Pătrăuţi – Şcoala Dumbrăveni 11-12 (după penaltiuri)
Şcoala Ipoteşti – Şcoala Ilişeşti 3-4 (după penaltiuri)
Şcoala Adancata – Şcoala Grămeşti 2-0
Sferturi de finală
Şcoala Zvoriştea – Şcoala Nr.9 Suceava 0-1
Şcoala Băneşti – Şcoala Nr.10 Suceava 4-0
Şcoala Nr. 6 Suceava – Şcoala Dumbrăveni 3-0
Şcoala Ilişşsti – Şcoala Adâncata 0-3

Semifinale

Şcoala Nr.9 – Şcoala Nr.10 3-1
Şcoala Nr.7 – Şcoala Adâncata 1-0
Finala
Şcoala Nr.7 – Şcoala Nr.9 5-3 (după penaltiuri)

Reprezentanta judetului Suceava la turneul zonal al „Cupei Hagi Danone” a părăsit competiţia rezervată cluburilor încă din prima zi. Condusă de pe margine de Aurel Constantin , echipa celor de la LPS Suceava a terminat faza grupelor pe ultimul loc cu doar un singur punct, dupa 1-4 cu FC Vaslui şi 0-0 cu FCM Bacău.

Finala zonală a cluburilor ale „Cupei Hagi Danone” s-a disputat între Ceahlăul Piatra Neamţ şi CSŞ Botoşani. Dacă în prima repriză botoşănenii au avut mai multe situaţii de a marca, în repriza secundă a aparţinut formaţiei nemţene pregătită de Florin Axinia, formaţie care a şi marcat golul victoriei în urma unei faze splendide.

Rezultate consemnate în competiţia cluburilor la „Cupa Hagi Danone”:

Grupa A

LPS Suceava – FC Vaslui 1-4
FC Vaslui – FCM Bacău 0-1
LPS Suceava – FCM Bacau 0-0

Grupa B:

CSS Botoşani – LPS Iaşi 1-1
LPS Iaşi – FC Ceahlăul 0-8
CSŞ Botoşani – FC Ceahlăul 0-0

*Semifinale:8

FCM Bacău – CSŞ Botoşani 0-2
FC Ceahlaul – FC Vaslui 5-4 (după penaltiuri)

Finală:

Ceahlăul Piatra Neamţ – CSŞ Botoşani 1-0

Gheorghe Hagi a oferit premii celor mai buni sportivi şi celor mai bune echipe din cadrul „Cupei Hagi Danone” Suceava 2011

Cea mai bună echipă a ediţiei Suceava 2011 a „Cupei Hagi Danone”, în competiţia şcolilor a fost cea a Şcolii Nr.7 „Grigore Ghica Voievod” Suceava. Pe lângă dreptul de participare la turneul final de la Timişoara, această grupare şi-a mai adjudecat titlul de cel mai bun antrenor, Marius Păvăluc, cea mai bună galerie, golgeter, Stejărel Ferar şi cel mai bun portar, Alex Macoveiciuc.

În competiţia cluburilor,Ceahlăul Piatra Neamţ a cucerit pe lângă titlul de campioană zonală, cel pentru cel mai bun portar Alex Cotună, golgeter prin David Şoimaru şi cel mai bun jucător al turneului prin Marian Drăghiceanu. Cel mai bun portar a fost în competiţia cluburilor, Eduard Sandu de la CSŞ Botoşani.

La festivitatea de premiere pe lângă Gheorghe Hagi au mai participat Neculai Barbă, din partea Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Coman, din partea IŞJ Suceava şi Ciprian Anton, cel care a fost pricipala gazdă a „Cupei Hagi Danone” Suceava.

„Turneul de la Suceava a ieşit foarte bine. Cupa Hagi Danone este o competiţie frumoasă, unde copii joacă fotbal şi se simt bine. Este important să creăm mediul necesar pentru ca tinerii să se dezvolte pentru că drumul lor spre marea performanţă nu este uşor, iar numai cei cu adevărat puternici vor ajunge cu adevărat campioni.

În puţinul timp în care am fost prezent în localitate am avut timp să vizitez puţin şi oraşul şi pot să spun că totul mi-a plăcut.

Pe Dorin Goian l-am cunoscut în perioada în care antrenam Steaua. Este un băiat muncitor şi serios şi tocmai de aceea a ajuns să joace în Italia, în unul din cele mai puternice campionate din lume.

Am amintiri frumoase de la Suceava, când am câştigat cu Steaua în 1987 şi când am participat la un turneu de juniori pe vremea când jucam la Luceafărul Bucureşti”, a spus Gheorghe Hagi.


Intră acum și în grupul de