Handbal masculin: CS Universitatea Suceava va avea de luptat pentru o eventuala noua calificare in Cupele Europene


Intră acum și în grupul de

Forul decizional al Federaţiei Europene de Handbal a decis distribuţia numărului de echipe în toate competiţiile pentru fiecare naţiune ce are reprezentare în handbalul masculin european.

Începând din sezonul competiţional 2012-2013 Cupa EHF şi Cupa Cupelor au fost comasate şi pentru prima dată în istorie EHF va avea doar 3 competiţii în desfăşurare şi nu 4.

După acest nou clasament s-au produs modificări, unele ţări precum Slovenia vor avea din sezonul viitor două echipe în Liga Campionilor în timp ce altele, precum Danemarca, vor avea una singură.

România continuă să ocupe locul 9 în handbalul masculin, cu un coeficient de 37,5 puncte, ceea ce îi va permite să aibă echipe în următoarele competiţii: Champions League – o echipă, Cupa EHF – două echipe, Challenge Cup – o echipă.

Considerentele acestui clasament sunt rezultatele din ultimele trei sezoane în cupele europene, inclusiv cel recent încheiat.

În topul acestui clasament conduce Germania cu 5 echipe (trei în Champions League şi două în Cupa EHF), urmată de Spania (cu aceeaşi dispunere de echipe), în timp ce Franţa, Rusia, Ungaria şi Slovenia au 4 formaţii, dar câte două în Champions League şi două în Cupa EHF.

În aceste condiţii CS Universitatea Suceava va avea de luptat serios pentru a reuşi o nouă eventuală calificare în Cupele Europene.

„În mod cert faptul că mai puţine echipe participă în Cupele Europene este un pas înapoi pentru acest sport. În condiţiile economice actuale, dar şi pentru a creşte nivelul de spectaculozitate, EHF a hotărât micşorarea numărului de echipe care vor juca în Cupele Europene. Era de aşteptat acest lucru în condiţiile în care formaţii din Ungaria şi Spania sunt în prag de desfiinţare. Oricum, această decizie va avantaja formaţii ca „U” Cluj, la masculin, şi HCM Roman, la feminin”, a declarat directorul tehnic al echipei CS Universitatea Suceava, Petru Ghervan.


Intră acum și în grupul de