Inca doua sportive lansate in voleiul de performanta de LPS Suceava. Afla de aici despre cine este vorba


Intră acum și în grupul de

Voleiul feminin sucevean se poate lăuda cu lansarea în sportul de mare performanţă a mai multor jucătoare. Majoritatea sportivelor care au ajuns să joace în lotul naţional al României de-a lungul anilor sau la echipe de top din România au fost lansate de profesorul Macedon Gheorghiţă.

„Sunt din 1973 în sportul sucevean şi timp de 8 ani de zile am fost directorul Clubului Sportiv Şcolar Suceava, care apoi s-a transformat în LPS Suceava. Am făcut cu plăcere volei şi pot să spun că la un moment dat în lotul naţional al României am avut 9 jucătoare.

De la Suceava au plecat Dana Mincă şi Alida Marcovici de la Dinamo Romprest Bucureşti, Mihaela Herlea, Mihaela Truţă de la Ştiinta Bacău şi Raluca Purice de la CSM Bucureşti. Mândria noastră în acest moment sunt cele două componente ale lotului naţional de junioare a României, Irina Andreica, jucătoare la CSU Medicina CSŞ Târgu Mureş, aceasta fiind fiica unei foste mari jucătoare a României, Speranţa Gaman Andreica şi Diana Macovei componenta a centrului de excelenţă de la Baia Mare”, a declarat profesorul Macedon Gheorghiţă.

Este de remarcat faptul că atât Irina Andreica, cât şi Diana Macovei au făcut parte şi din lotul naţional de junioare şi din cel de cadete care au participat la Balcaniadele din Serbia, respectiv Albania. La junioare România s-a clasat pe locul VII, în timp ce la Balcaniada de cadete România a cucerit medalia de bronz.

„Ambele competiţii au fost extrem de utile pentru noi, medalia de bronz obţinută la Tirana fiind una din marile noastre satisfacţii. Mai este mult însă de muncă, dar sunt convins că vom progresa pentru că avem o formaţie unită. Mă împac foarte bine cu colega mea Irina Andreica, suntem partenere de antrenament şi ne străduim de fiecare dată să facem tot posibilul în teren pentru echipa noastră.

Deocamdată suntem în vacanţă, pentru ca apoi să ne întoarcem la pregătiri cu cluburile noastre. Sper ca sfârşitul anului să ne găsească într-o formă bună pentru a putea participa la Campionatele Europene de junioare”, a afirmat componenta loturilor naţionale de junioare şi cadete ale României, Diana Macovei.


Intră acum și în grupul de