Suceava castiga pentru prima data Turneul celor 4 Regiuni, la fotbal. AFLA aici care a fost povestea succesului echipei antrenate de Aurel Constantin,Ciprian Anton, Ovidiu Căldăruş şi Bogdan Grosu. (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Ultima zi a competiţiei fotbalistice “4 regiuni pentru Europa” a fost cum era de aşteptat şi cea mai disputată, după ce pe parcursul zilei de vineri, primele meciuri susţinute între echipele participante au creionat cât de cât clasamentul final. Arătând devotement total pe teren sucevenii au bătut tot ce au întâlnit în cale.

Înainte de disputarea partidelor rămase, între reprezentativele Cernăuţi (Ucraina) şi Mazenne (Franţa), întâlnire adjudecată de către vecinii din nordul ţării noastre în urma loviturilor de departajare, şi Suceava (România) şi Schwaben (Germania) pe stadionul Areni din municipiul reşedinţă de judeţ a avut loc şi un meci demonstrative, aşa cum l-au denumit organizatorii, între reprezentanţii administraţiei publice judeţene şi echipa oficialilor din delegaţiile vizitatoare.

Partida a fost destul de disputată chiar dacă a fost vorba despre o întâlnire amicală iar scorul final spune tot despre dăruirea jucătorilor suceveni, tabela de marcaj indicând după cele două reprize rezultatul de 4 – 1 în favoarea gazdelor.

Ultimul meci oficial disputat în cadrul turneului a adus faţă în faţă pretendentele la titlul de campioană, germanii având mare nevoie de o victorie iar sucevenii fiind obligaţi să câştige pentru a intra în posesia trofeului.

Partida, chiar dacă s-a derulat la nivel de juniori, a fost aprig disputată, printre spectatorii destul de numeroşi prezenţi în tribunele stadionului organizându-se ad-hoc galerii care şi-au susţinut favoriţii pe întreaga partidă. Sucevenii au reuşit însă să se impună cu scorul de 2-0 (1-0), terminând însă partida în zece oameni după ce marcatorul celui de-al doilea gol a văzut la distanţă de doar un minut după reuşită, roşu în faţa ochilor pentru cumul de cartonaşe galbene.

Fără a cunoaşte gustul înfrângerii, la finele competiţiei lotul sucevean condus de pe margine de antrenorii Aurel Constantin, Ciprian Anton, Ovidiu Căldăruş şi Bogdan Grosu au intrat în uralele tuturor în posesia trofeului “4 regiuni pentru Europa” întrerupând seria de trei victorii consecutive înregistrată de Regiunea Mayenne (Franţa).

Mai mult, se pare că turneul de la Suceava nu le-a purtat deloc noroc francezilor aceştia clasându-se la final pe ultima poziţie, locul al treilea fiind al germanilor iar poziţia secundă revenind ucrainenilor.


Intră acum și în grupul de