Rapid Suceava a intrat in gratiile primarului Ion Lungu in ceea ce priveste sustinerea la promovare (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Echipa locală de fotbal Rapid CFR Suceava se pare că este, la ora actuală, cea mai apropiată de sufletul edilului-şef al municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, în ceea ce priveşte susţinerea financiară în vederea promovării într-un eşalon valoric superior faţă de divizia în care se află.

În prezent, Suceava are două echipe locale, ambele aflate în Liga a III-a a campionatului intern de fotbal, fiind vorba despre Rapid CFR Suceava şi Sporting Suceava. Conform declaraţiilor făcute de conducerea administraţiei publice locale sucevene cu ceva timp în urmă, intenţia municipalităţii cu privire la susţinerea financiară a acestora era aceea ca la finele turului, formaţia cea mai bine clasată să beneficieze de suportul Primăriei.

În lupta dintre cele două echipe se pare însă că după doar patru etape, balanţa se înclină către lotul rapidist. În urma victoriei înregistrate în ultima partidă susţinută pe Areni în compania celor de la SC Bacău (2-0), feroviarii au primit numai cuvinte de laudă din partea primarului Sucevei care a fost prezent la meci.

„După doi ani de zile, am fost din nou prezent pe stadionul Areni la un meci de fotbal şi se pare că, fără a fi lipsit de modestie, le-am purtat noroc jucătorilor noştri. Sper ca Rapid Suceava să continue seria victoriilor şi voi face tot posibilul să sprijin fotbalul sucevean pentru că locuitorii municipiului iubesc acest sport şi am văzut la Rapid Suceava o echipă destul de motivată. Sper să ne putem menţine pe prima poziţie şi să forţăm promovarea în Liga a II-a”, a declarat primarul Ion Lungu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de miercuri.

Conform clasamentului Ligii a III-a pe primul loc se află Rapid CFR Suceava cu 10 puncte, la egalitate cu formaţia Ceahlăul II Piatra Neamţ, dar cu un golaveraj mai bun, în timp ce Sporting Suceava ocupă poziţia a şaptea cu doar 5 puncte.

În etapa viitoare, feroviarii vor evolua în deplasare la Aerostar Bacău, iar Sporting va întâlni pe stadionul Areni formaţia FCM Dorohoi.


Intră acum și în grupul de