Directia Silvica Suceava va asigura cartarea la nivelul judetului, in cadrul campaniei „Let’s Do It Romania!”


Intră acum și în grupul de

Echipa „Let’s Do It Romania!” se va bucura la Suceava de sprijinul Direcţiei Silvice, care şi-a luat angajamentul de a realiza cartarea la nivelul judeţului nostru, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Alina Samoilă, coordonator judeţean pe comunicare, în cadrul proiectului.

„Pentru marea curăţenie care va fi demarată pe data de 24 septembrie 2011, în cadrul campaniei naţionale << Let’s Do It Romania! >> , cartarea va fi asigurată la Suceava de către Direcţia Silvică Suceava, care a trimis invitaţii de participare la acţiune către toate ocoalele silvice din judeţ, din partea cărora avem promisiunea că se vor implica în << Curăţenia Naţională >> cu un număr de 3.000 de voluntari echipaţi cu saci de gunoi şi mănuşi de unică folosinţă”, a declarat Alina Samoilă.

Un aport deosebit în cadrul campaniei care se va desfăşura şi la Suceava îl vor avea EGGER Rădăuţi şi ROCAST NORD Suceava, care vor dona un număr de 700 de saci şi 200 de mănuşi, respectiv 1.000 de mănuşi. „Let’s Do It Romania!” se va bucura la Suceava şi de sprijinul unor instituţii publice, precum Primăria Suceava, Jandarmeria Suceava, ş.a. Acţiunea va fi sprijită şi de alte ONG-uri din Suceava şi nu în ultimul rând, de cetăţeni.

Echipa “Let`s Do It, Romania!” a dat startul înscrierilor pentru << Marea Curățenie >> care va avea loc pe data de 24 septembrie, încă de la începutul lunii în curs, anunţând că toți cei care doresc să participe la cel mai mare proiect de voluntariat din România sunt invitați să se înscrie pe site-ul proiectului, www.letsdoitromania.ro la secțiunea << Vreau să mă înscriu! >> . Până la acest moment, pe site s-au înscris un număr de 130 de voluntari.

După ce își vor crea un cont și se vor loga, voluntarii vor putea să-și creeze propria echipă, oferind codul echipei tuturor prietenilor, prin intermediul canalelor online. Primul membru care construieşte o echipă va fi liderul acesteia și va primi toate informațiile legate de “Ziua de Curățenie Naţională”.

“Cu o săptămână înainte de << Ziua de Curățenie Naţională >> , voluntarii înscrişi pe site vor avea acces la Harta Deșeurilor și îşi vor putea aloca mormane pe care să le curețe pe 24 septembrie. De asemenea, fac un apel la persoanele care doresc să participle la acţiunea de ecologizare cu mănuşile şi sacii proprii, aduse de acasă. În acest sens, îi rog să aibă la ei saci cu capacitatea de 100 litri, deoarece la sfârşitul acţiunii ne va fi mult mai uşor să facem bilanţul final al deşeurilor adunate”, a explicat Alina Samoilă.

Totodată, „Let’s Do It Romania!” pune la dispoziţia tuturor celor interesaţi de proiect, un call center special creat, disponibil la numărul de telefon 0318/21 21 21. În perioada 19-25 septembrie, voluntarii “Let`s Do It, Romania!” vor răspunde tuturor întrebărilor despre Curăţenia Naţională.

„Let’s Do It Romania!” este cel mai mare proiect de implicare naţională din România, care îşi propune curăţarea deşeurilor din arealele naturale într-o singură zi.

Amintim că în 2010, peste 200.000 de voluntari au participat la Ziua de Curăţenie Naţională care a avut loc pe data de 25 septembrie. În 2011, voluntarii sunt chemaţi pe data de 24 septembrie să facă parte din Echipa Naţională care va curăţa România.


Intră acum și în grupul de