Rugby: Experiente deosebite pentru suceveni la turneul de rugby in sapte de la Sosnowiec (Polonia)


Intră acum și în grupul de

Echipa de rugby în şapte a Liceului cu Program Sportiv din Suceava a participat în aceste zile pentru a doua oară la tradiţionalul turneu de la Sosnowiec (Polonia), oraş înfrăţit cu Suceava. La competiţia au participat opt formaţii care au fost împărţite în două grupe. Din grupa A au făcut parte echipele: Koliber Sosnowiec (Polonia), Czarni (Cehia), Nowsanch (Polonia) şi LPS Suceava (România), grupa B având în componenţă formaţiile Dovignien (Rusia), Lesmurieux (Franţa), Gorcze (Polonia) şi Orcan (Polonia).

În primul joc din grupa A sucevenii au fost învinşi de formaţia gazdă din Sosnowiec cu 26-5, pentru ca apoi să se impună în faţa celor de la Nowsanch cu 14-5. În ultima partidă din grupa A LPS Suceava a cedat cu 28-5 în faţa celor de la Czarni (Cehia). În meciul pentru locurile V-VI, LPS Suceava a învins cu 24-5 formaţia Orcan din Polonia.

„Turneul de la Sosnowiec a reprezentat o experineţă deosebită pentru sportivii noştri. Pe lângă condiţiile excelente de joc şi de cazare şi masă, jucătorii noştri au avut posibilitatea să viziteze oraşul Cracovia, un loc care i-a impresionat în mod deosebit.

Mulţumim Primăriei Municipiului Suceava şi conducerii LPS pentru sprijinul acordat. Consider că băieţii noştri s-au mişcat destul de bine în condiţiile în care au jucat cu echipe specializate pe jocul de rugby în şapte. Sunt absolut convins că cei care au participat în acest an la turneul de la Sosnowiec vor rămâne cu amintiri deosebite”, a declarat antrenorul echipei LPS Suceava, Dumitru Livadaru.

Din formaţia suceveană la turneul de la Sosnowiec au făcut parte sportivii: Lucian Strugariu, Ciprian Burda, Vasile Tudorache, Ovidiu Melniciuc, Lucian Moroşan, Ion Cucoş, Ovidiu Muscă, Marius Buhatereţ, Bogdan Nechita, Narcis Cărnăreasa, Gheorghe Sofian şi Dan Faliboca.


Intră acum și în grupul de