Ovidiu Dontu: „Sistemul corupt impus de actuala putere este principala cauza a neincrederii statelor din Spatiul Schengen, in Romania”


Intră acum și în grupul de

Preşedintele executiv al PSD Suceava, Ovidiu Donţu, consideră că autorităţile de la Bucureşti au privit pasiv toate semnalele negative venite din partea statelor europene în ceea ce priveşte aderarea României în Spaţiul Schengen în 2011. Potrivit liderului social-democrat, sistemul corupt impus de actuala putere este principala cauza a neîncrederii statelor din Spaţiul Schengen, în România.

„Nu a existat un efort constant, vizibil şi determinat pentru a schimba aceste atitudini. Aceste state şi-au dat seama că ceea ce s-a întâmplat la începutul anului în vămi a fost o tentativă de a-i păcăli. Nimeni nu poate accepta ca atâţia vameşi puteau să fie corupţi fără o coordonare de sus. Nimeni nu poate accepta că traficul ilegal în vămi se reduce la câteva cartuşe de ţigări trecute clandestin. Anchetele nu au mers nici la vârf, nici nu s-au atins de transporturile masive de fructe, alcool sau carburanti!”, susţine liderul PSD Suceava, amintind că în raportul privind punerea în aplicare a deciziilor din Tratatul Schengen (ultimul din 28 iulie 2011), România are ca şi consemnare ratarea termenului limită de finalizare a procesului de operaţionalizare a schimbului de date pentru facilitarea cooperării poliţieneşti transfrontaliere în materie de crimă organizată, terorism şi migraţie ilegală.

Potrivit lui Donţu, România nu va intra în Spaţiul Schengen în 2011, nici total, nici parţial. „Finlanda se alătură opoziţiei Olandei. Cele două state vor vota, cel mai probabil, împotriva aderării României la Spaţiul Schengen în 2011, în Consiliul JAI de mâine”, apreciază preşedintele executiv al PSD Suceava


Intră acum și în grupul de