Bogdan Loghin, deranjat că primarul Nistor Tatar se laudă cu investițiile realizate și implementate de el din perioada când era primar interimar: Inclusiv programul de asfaltare de străzi pe care eu l-am semnat și recepționat îl trece în dreptul lui


Intră acum și în grupul de

Fostul primar interimar al municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin, viceprimar din iunie 2016 până în noiembrie 2019, a criticat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, modul în care primarul actual al municipiului, Nistor Tatar, se laudă la televiziuni cu proiectele pe care el le-a realizat și început încă de când era primar interimar al municipiului.

Bogdan Loghin a amintit că în perioada în care a fost primar interimar, în primele trei luni a trebuit să lucreze pentru a aduce orașul „la zi” după situația grea în care a fost fără primar și fără Consiliu local.

El crede că o mare parte din susținerea pe care o are în municipiu, de circa 40 la sută potrivit unui sondaj de opinie recent, vine și din perioada în care a activat ca primar interimar și a menționat că va aduce aminte opiniei publice ce s-a făcut în acea perioadă scurtă, de opt luni.

„Nu m-am schimbat nicio clipă din cel ce sunt. Sunt un om ca toată lumea. Spun exact ce gândesc. Încerc să ajut cât mai multă lume. Nu ajut pe cineva doar pentru a-mi întoarce un favor. Sunt chestii normale. Dacă tot am votat pentru „O Românie normală”, eu m-am încadrat mai demult, doar că nu mi-am dat seama”, a spus Bogdan Loghin.

El a adăugat că în afara rezultatelor acestor sondaje a constatat din viața de zi cu zi că  „lumea este pozitivă” și imaginea care s-a creat este că abia se așteaptă alegerile ca să se schimbe ceva pentru că lucrurile în Primăria Rădăuți nu funcționează bine din foarte multe puncte de vedere.

„Îmi pare foarte rău să o spun, dar din cauza unui grup mic, foarte mic, din Primărie s-a creat o imagine proastă asupra celorlalți care chiar își fac treaba și și-o fac cu demnitate și corectitudine”, a spus Bogdan Loghin.

El a explicat că primarul actual aplică o veche cutumă, adică înainte de alegeri să arate că se face ceva în oraș.

„Acum, înainte de alegeri, să arătăm că se face și se drege”, a spus Loghin care a apreciat că oamenii nu pot fi păcăliți și că lumea nu mai are răbdare.

Loghin a amintit că în 2016 când a fost în funcție, în afara proiectului de la statuie a mai promovat și proiectul de modernizare a esplanadei unde studiul de fezabilitate este realizat din 2016 și că la acea dată primarul i-a spus că dacă nu se reușește finanțarea cu fonduri europene se va face de la bugetul local pentru că exista un excedent foarte mare.

„Tot nu s-a făcut. Să o lași acum, la urmă, să povestești la oameni că tu te-ai întâlnit cu nu știu ce consultant, de parcă pe oameni îi interesează că tu te-ai întâlnit cu un consultant și mai urmează o perioadă de un an și jumătate de implementare….Lumea nu mai are răbdare. Degeaba îi ceartă la televiziunea la care numai el are acces”, a spus Bogdan Loghim.

Fostul primar interimar a mai arătat că având în vedere și rezultatele sondajului, lumea își aduce aminte cum, în perioada în care a condus Primăria venea la serviciu la ora 7:30, rezolva mapa și imediat mergea pe teren, revenea la Primăria pentru soluționarea altor acte și revenea în teren.

Loghin a spus că a constatat că actualul primar și-a asumat între realizări inclusiv ceea ce el a făcut cât a fost primar interimar în perioada 2015-iulie 2016 și a arătat că va face publică toată lista cu investițiile făcute și gestionate de el, fiind vorba de 22 de investiții, pentru că a constatat că e nevoie să facă aceste precizări.

Bogdan Loghin a spus că toate străzile care s-au asfaltat s-au făcut pe un program multianual aprobat când era primar interimar.

El a amintit că străzile din municipiu când a preluat mandatul de primar interimar erau distruse și că, în acel scurt timp de opt luni când a fost primar interimar a rezolvat problema licitației.

Loghin a spus că el a semnat contractul de reabilitare străzi și tot el a urmărit și implementarea lui și a semnat și recepția, iar când a venit Curtea de Conturi a fost avizat pentru că a ieșit mai mult asfalt decât trebuia.

El a subliniat că, din punctul de vedere al Curții de Conturi, singura perioadă care a fost închisă, fără să existe probleme pentru Primăria Municipiului Rădăuți, este cea în care el a fost primar interimar.

„În rest trebuie de pus foarte multe lucruri la punct, ceea ce arată că nu e chiar în regulă situația de acolo”, a spus Bogdan Loghin.

Întrebat dacă va candida la funcția de primar al municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin a spus că va candida doar dacă PNL va dori acest lucru.

„Nu s-a făcut acest anunț. Probabil că au în lucru sondaje, fac cercetări sociologice. Indiferent dacă voi fi nominalizat, fie nu, eu voi sprijini PNL pentru că aici am găsit oameni care mi-au fost alături în momentele grele. Atât domnul președinte Gheorghe Flutur cât și domnul deputat Mihalescul, plus organizația, dar și foarte mulți alții, mi-au fost alături atunci când mi-a fost greu. De la înălțimea funcțiilor lor să te sune aproape zilnic să-ți vadă starea de spirit-pentru că atunci nu mai era vorba de politică- și să-și arate fața omenească a lor este impresionant pentru mine și a contat foarte mult și nu voi uita niciodată”, a spus Bogdan Loghin.


Intră acum și în grupul de