La Șcheia, unde PSD a pierdut alegerile pentru primar la 19 voturi, se încearcă o majoritate în Consiliul Local fără PNL. Cristinel Burac(PSD): Cei care am luptat în campanie împotriva domnului Andriciuc trebuie să punem viceprimar. Așa e normal


Intră acum și în grupul de

Cristinel Burac, candidatul PSD pentru funcția de primar al comunei Șcheia care a pierdut alegerile la 19 voturi diferență a declarat la Subiectul Zilei de la News Bucovina că așteaptă încă soluționare cererilor de renumărare a voturilor, iar în ceea ce privește majoritatea din Consiliul Local, el consideră că aceasta trebuie să se constituie din consilierii PSD, PMP, USR și Pro România.

Cristinel Burac a mulțumit cetățenilor din Șcheia pentru voturile pe care i le-au acordat și că ar fi pierdut alegerile la o diferență de 19 voturi pentru funcția de primar.

„Eu nu contest că a câștigat alegerile, ci contest Biroul Electoral de Circumscripție”, a spus Burac adăugând că a  contestat și am solicitat renumărarea voturilor la secția de votare 487 pentru că avea o suspiciune și că era normal să i se răspundă.

Burac a menționat că a depus contestații și la BEJ Suceava și la BEC.

„Doresc un răspuns”, a spus candidatul PSD.

Subiectul zilei de la Scheia

Cum sa pierzi lupta ptr cea mai bogata primarie din județul Suceava la cateva voturi? Cristinel Ion Burac incearca o explicație !!

Publicată de NewsBucovina.ro pe Miercuri, 30 septembrie 2020

El a mai declarat că în Consiliul Local Șcheia PNL are este minoritar și că ar fi normal ca toți cei care au luptat în campanie spunând că primarul Vasile Andriciuc e rău să se coalizeze și să formeze o majoritate în interesul comunei.

În Șcheia sunt 17 consilieri locali din care cinci PNL, cinci PSD, patru PMP, doi USR și unul Pro România, a spus Burac arătând că 12 consilieri locali sunt din alte partide decât partidul primarului.

„Cine votează omul domnului primar ca viceprimar este trădătorul votului”, a spus Burac.

El a subliniat că „majoritatea o avem noi, cei care am luptat și am spus că lucrurile nu sunt bune în Șcheia”.

Burac a apreciat că viceprimarul ar trebui desemnat de celelalte partide decât PNL printr-o negociere și nu ca un partid să facă alianță cu primarul PNL pentru că ar trăda votul electoratului.

„Prin votul pe care ni l-au dat cetățenii, așa ar trebui. Viceprimarul să fie al opoziției. Cei care am luptat în campanie împotriva domnului Andriciuc, noi trebuie să punem vice. Așa e normal”, a spus Burac.

El a arătat că viitorul viceprimar ar trebui negociat de partide și că trebuie ca cel care va fi desemnat să fie în interesul comunei pentru că sunt foarte multe lucruri ce trebuiesc rezolvate.


Intră acum și în grupul de