Mitsubishi Shogun, înmatriculat în Marea Britanie, plin cu țigări de contrabandă, urmărit de polițiștii de frontieră suceveni în Putna și găsit abandonat


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni din S.P.F. Vicovu de Sus și S.T.P.F. Suceava au acționat, miercuri, pentru  combaterea contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, iar  în jurul orei 22.00 au depistat în trafic, pe raza comunei Putna un autoturism de teren marca Mitsubishi Shogun, înmatriculat în Marea Britanie, suspect că este folosit la transportul țigărilor provenite din contrabandă. tigari contrabanda (1)

La semnalele regulamentare efectuate de poliţiştii de frontieră, şoferul autoturismului a refuzat să oprească, fapt pentru care lucrătorii noştri au pornit în urmărirea maşinii, folosind semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei din dotare.

Șoferul și-a continuat deplasarea în mare viteză, a virat pe un drum forestier, unde a abandonat autoturismul.

Din primele verificări s-a constatat faptul că mașina era plină cu ţigări, fapt pentru care a fost condusă la sediul S.P.F. Vicovu de Sus, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 8.370 pachete țigări, marca Ashima, de provenienţă ucraineană.

Țigările în valoare de 83.700 lei au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul în valoare de 6.750 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Vicovu de Sus, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate în activitatea infracțională.

tigari contrabanda (9)

În aceeași zi, în jurul orei 21.55, în vama Siret s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, un botoșănean de 38 de ani conducând un autoturism marca Peugeot, iar în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spaţiu special amenajat în pragurile autoturismului, cantitatea de 480 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.Ţigările în valoare de 600 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei. Autoturismul marca Peugeot în valoare de 9.000 lei a fost ridicat în vederea confiscării, deoarece avea confecționat un spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.(N.B.)


Intră acum și în grupul de