Militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei au intervenit, în noaptea de miercuri spre joi, în Neaga Șarului, la stingerea unui incendiu în condiții vitrege, la -21 de grade Celsius și fără posibilitatea de a ajunge cu autospecialele.

Astfel, potrivit ISU Suceava, la acest incendiu s-a intervenit cu 3 autospeciale, două motopompe și o ambulanță SMURD, pompierii militari fiind sprijiniți de cinci lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Șaru Dornei.

Sursa citată precizează că intervenția s-a desfășurat la -21 de grade Celsius, în condițiile în care locuința, formată din parter și mansardă, construită din lemn, era cuprinsă de flăcări în totalitate și se afla într-o zonă izolată, cu un drum acoperit de zăpădă și în pantă abruptă, imposibil de parcurs cu autospecialele de stingere.

În aceste condiții, pompierii au desfășurat un dispozitiv de intervenție pe o distanță de aproximativ 150 de metri și au acționat timp de aproape 4 ore, până la lichidarea ultimelor focare.

Casa și bunurile aferente au ars pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați (amprenta la sol), iar pereții, exteriori și interiori, s-au degradat.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coșul de fum amplasat necorespunzător față de materialele combustibile, precizează ISU Suceava.(N.B.)

loading...