Intră acum și în grupul de

Militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei au intervenit, în noaptea de miercuri spre joi, în Neaga Șarului, la stingerea unui incendiu în condiții vitrege, la -21 de grade Celsius și fără posibilitatea de a ajunge cu autospecialele.

Astfel, potrivit ISU Suceava, la acest incendiu s-a intervenit cu 3 autospeciale, două motopompe și o ambulanță SMURD, pompierii militari fiind sprijiniți de cinci lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Șaru Dornei.

Sursa citată precizează că intervenția s-a desfășurat la -21 de grade Celsius, în condițiile în care locuința, formată din parter și mansardă, construită din lemn, era cuprinsă de flăcări în totalitate și se afla într-o zonă izolată, cu un drum acoperit de zăpădă și în pantă abruptă, imposibil de parcurs cu autospecialele de stingere.

În aceste condiții, pompierii au desfășurat un dispozitiv de intervenție pe o distanță de aproximativ 150 de metri și au acționat timp de aproape 4 ore, până la lichidarea ultimelor focare.

Casa și bunurile aferente au ars pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați (amprenta la sol), iar pereții, exteriori și interiori, s-au degradat.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coșul de fum amplasat necorespunzător față de materialele combustibile, precizează ISU Suceava.(N.B.)


Intră acum și în grupul de