Dăncilă: Noi nu putem gira Guvernul Orban, un guvern format din partide foarfecă ce au tăiat bugetul de dezvoltare al localităților, au tăiat pensii și salarii


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD, premierul demis Viorica Dăncilă, a declarat miercuri la Interviurile News Bucovina că decizia PSD privind implicarea în soluționarea problemei generate de lipsa unei majorități clare care să genereze un guvern va fi doar după ce țara va avea un președinte care va respecta Constituția, subliniind că PSD nu va putea susține Guvernul Ludovic Orban.

„Decizia noastră nu se raportează la alegeri, la primul tur, la al doilea tur, decizia noastră nu este pentru a face rău sau pentru a demonstra că, vai de mine, nu se poate fără noi. Noi nu putem gira Guvernul Orban. Noi nu-l putem gira pentru că nu știm ce decizii ia”, a spus Dăncilă.

Ea a arătat că astăzi (miercuri n.r.) a văzut prima decizie pe care vrea să o ia Ludovic Orban și anume să înceteze susținerea Fondului de Dezvoltare și Investiții.

„Dacă noi am crea acea majoritate de care are nevoie, atunci înseamnă că noi am gira măsurile pe care le ia premierul desemnat și Cabinetul lui și nu putem face acest lucru pentru că obiectivul meu ca prim ministru a fost să iau decizii care să-i bucure pe oameni, să dăm dovadă de solidaritate, să vadă că ne pasă de ceea ce se întâmplă, iar la sfârșitul mandatului nostru să avem curajul să ne uităm în ochii oamenilor”, a spus Dăncilă.

Ea a subliniat că PSD nu poate gira un Guvern care este format din „partide foarfecă” care au tăiat de-a lungul timpului din bugetul de dezvoltare al localităților, care au tăiat pensii și salarii pentru că ar însemna că PSD ar fi părtaș la aceste lucruri ceea ce nu poate face.

Gepostet von NewsBucovina.ro am Mittwoch, 23. Oktober 2019

„În momentul în care au dărâmat Guvernul ar fi trebuit să aibă o alternativă pentru că așa arătau că le pasă de această țară și de români. Acum vedem un premier desemnat care parcă joacă într-o comedie”, a spus Dăncilă care a adăugat că Orban le spune unora că vor susține alegerile locale în două tururi, iar altora că vor susține doar un singur tur pentru alegerea primarilor, că celor din USR îi spune că sunt de acord cu alegerile anticipate, iar UDMR-ului că nu susțin alegerile anticipate.

Întrebată când se va implica și PSD pentru rezolvarea situației ea a spus că atunci când va fi un președinte care va respecta Constituția, care să-și dea seama că trebuie să fie un exemplu în respectarea Constituției.

„Dacă am forma noi majoritatea, președintele Iohannis a spus că nu va mai desemna un premier PSD. Acest lucru ține de cine va fi ales președintele României”, a spus Viorica Dăncilă. (T.B.)


Intră acum și în grupul de