Salariatii CJ Suceava vor beneficia de zile in plus de concediu. Vezi motivul ingrijorator pentru care se intampla acest lucru


Intră acum și în grupul de

Angajaţii din Consiliul Judeţean Suceava, dar şi din Camera Agricolă Judeţeană, Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor, şi care lucrează în „condiţii vătămătoare”, urmează să primească un concediu suplimentar de trei-cinci zile, iar conducătorii acestor instituţii vor primi cinci zile suplimentare de concediu în baza buletinelor de determinare ale autorităţilor abilitate.

Asta prevede un proiect de hotărâre iniţiat de preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor.

Catalin Nechifor 2

Şeful administraţiei judeţene sucevene precizează în expunerea de motive că aceste „condiţii vătămătoare” sunt determinate de acţiunea câmpurilor electromagnetice de radiofrecvenţă produse de instalaţiile existente în sediul instituţiei, iar angajaţii sunt expuşi riscului de afectare „a organului auditiv, vizual şi sistemului nervos central”.

Şefii respectivelor instituţii vor stabili durata efectivă a suplimentării concediului, în baza buletinelor de determinare prin expertizare a locurilor de muncă ce sunt emise de Direcţia de Sănătate Publică Suceava şi de raportul de încercări emis de Societatea Naţională de Radiocomunicaţii Bucureşti.

Acordarea anuală a concediului suplimentar de odihnă este condiţionată de rezultatele expertizei anuale efectuate de DSP Suceava privind existenţa condiţiilor deosebite ce pot afecta starea de sănătate a personalului instituţiilor menţionate, se mai arată în expunerea de motive.


Intră acum și în grupul de