Primele clopote manevrate electric din judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Biserica Militară din municipiu a ţinut miercuri ceremonia de inaugurare şi de sfinţire a primelor clopote electronice din judeţul Suceava.

Clopotele sunt din alamă şi au fost aduse la Biserica ce poartă hramul sfinţilor Ştefan cel Mare şi Sfânt, respectiv Iosif cel Nou de la Bartos, în urmă cu două săptămâni şi sunt o noutate din punctul de vedere al acţionării. Manevrarea clopotelor se face electric, cu un minim de efort, investiţia ajungând la suma de 37.000 lei.

Totodată, cei din cadrul I.S.U. Suceava au descoperit miercuri statuia aflată în faţa Bisericii Militare, realizată din bronz, ce reprezintă înfăţişarea unui pompier, ridicată în cinstea tuturor pompierilor suceveni.

“Statuia a fost realizată de artistul plastic Narcis Tabarcea, profesor în cadrul Liceului de Artă < Ciprian Porumbescu > Suceava, turnată la Bucureşti şi finanţată prin contribuţia benevolă a celor care fac parte din Ministerul Administraţiei şi Internelor (M.A.I.)”, a declarat căpitanul Emilian Ţehaniuc, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

La ceremonia de sfinţire a clopotelor au fost invitate oficialităţi din judeţul Suceava, printre care primarul Ion Lungu, preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, prefectul Sorin Popescu, subprefectul Angela Zarojanu, vicepreşedintele Vasile Ilie, şefi ai Instanţelor (Tribunal, Judecătorie, Curte de Apel), şefi ai institutiilor din judeţ, şefi ai unităţii Ministerului Administraţiei şi Internelor, şi nu în ultimul rând Înalt Preasfinţitul Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi al Rădăuţilor, care i-a pomenit în slujba de sfinţire şi pe pompierii eroi căzuţi la datorie.

Biserica Militară este cunoscută şi pentru faptul că în luna aprilie a anului trecut şi-a adus contribuţia la pictarea bisericii şi pictorul Dorin Blaga, fost deţinut, care a ispăşit o pedeapsă de 14 ani, 3 luni şi 2 zile, fiind condamnat pentru omor deosebit de grav.


Intră acum și în grupul de