Pompierii paramedici suceveni au oferit lecții de prim-ajutor la mitingurile aviatice de la Frătăuți și Salcea


Intră acum și în grupul de

Pompierii paramedici din cadrul ISU Suceava au făcut demonstraţii practice de acordare a primului ajutor medical pe manechine, la mitingurile aviatice de la Frătăuți și Salcea, un public numeros fiind atras să afle cum ar putea salva viaţa cuiva.

prim-ajutor (1)

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, pompierii militari suceveni au fost şi anul acesta alături de organizatorii mitingurilor aviatice „Bucovina Air Show” de pe Aerodromul de la Frătăuți și „Suceava Air Show” de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” de la Salcea.

„Inspectorii de specialitate ai I.S.U. Suceava au avut standuri de prezentare, de unde au împărţit pliante şi fluturaşi şi au explicat, tuturor celor care s-au oprit în dreptul lor, măsurile de prevenire, precum şi modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă”, a spus Găleată.

El a menționat că demonstraţiile practice de acordare a primului ajutor medical au atras un public numeros, fiecare persoană dorind să afle ce poate face atunci când se găseşte în faţa unei situaţii în care ar putea salva viaţa cuiva, doar respectând câteva reguli de bază, până la sosirea echipajelor profesioniste.

Totodată, purtătorul de cuvânt al pompierilor suceveni a arătat că foarte receptivi la explicaţiile pompierilor militari au fost copiii, aceștia fotografiindu-se cu o parte din tehnica de intervenţie la finalul lecțiilor practice.

air show (1)

De la mitingurile aviatice nu a lipsit nici în acest an autospeciala pentru salvare la înălţime – Autoscara cu platformă a Detaşamentului de Pompieri Suceava, care ajunge la 43 de metri înălţime şi care a ajutat în bună măsură organizatorii să poată prezenta mitingul aviatic şi să imortalizeze imagini deosebite.


Intră acum și în grupul de