Flutur insistă la Guvern ca şoseaua de centură a Rădăuţiului să fie inclusă între priorităţi, iar Ministerul Transporturilor să fixeze termene clare de execuţie


Intră acum și în grupul de

Co-preşedintele PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a solicitat în cadrul discuţiilor avute la Parlament cu reprezentanţii Guvernului ca şoseaua de centură a municipiului Rădăuţi să fie inclusă pe lista de priorităţi a Ministerului Transporturilor.

Flutur Balan Harsovschi PNL sigla (1)

Potrivit lui Flutur, pe lângă finalizarea investiţiilor la şoseaua de centură a Sucevei una dintre priorităţile din judeţ este şi şoseaua de centură a municipiului Rădăuţi, proiect abandonat de Guvernul PSD.

„Ruta ocolitoare a municipiului Rădăuţi a fost una dintre investiţiile pe care le-am promovat şi susţinut în perioada Guvernului PDL, dar care a fost abandonată de guvernarea PSD, aşa cum au fost abandonate de fapt majoritatea investiţiilor în infrastructura judeţului Suceava”, a declarat Flutur.

El a solicitat reprezentanţilor Guvernului asigurarea finanţării necesare acestei investiţii şi includerea fondurilor în Legea bugetului de stat pentru anul 2016, dar şi stabilirea de Ministerul Transporturilor a unor termene clare pentru realizarea acestei investiţii.

 

„În cadrul discuţiilor am explicat că pentru aceste lucrări a fost desemnat deja constructorul, şi în acelaşi timp am întrebat dacă toată documentaţia pentru această investiţie este completă şi dacă s-au finalizat exproprierile şi alte probleme care existau. Asta în condiţiile în care au existat o serie de declaraţii neconcludente ale reprezentanţilor Guvernului în teritoriu şi ale conducerii judeţene PSD a judeţului”, a mai spus Flutur.

 

Gheorghe Flutur a mai declarat că având în vedere starea infrastructurii mari a judeţului Suceava, a solicitat Guvernului să aibă în vedere şi investiţiile în şoselele de centră ale municipiilor Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Fălticeni.

El consideră că singura soluţie pentru a devia traficul greu din aceste municipii este construcţia de şosele de centură.

Fostul ministru al Transporturilor, Iulian Matache, declarat în luna octombrie, la Suceava, că în ceea ce priveşte centura municipiului Rădăuţi lucrările ar urma să înceapă anul viitor după ce se refac indicatorii tehnico-economici şi se reactualizează studiile.

 

Contractul de execuţie a şoselei de centură a municipiului Rădăuţi a fost semnat în luna mai 2011, constructorul care a câştigat licitaţia fiind compania UMB Spedition. Contractul era în valoare de 82 de milioane de lei, la care se adăuga TVA de circa 19 milioane de lei, iar termenul de execuţie trebuia să fie de 36 de luni de la data semnării. Conform proiectului, şoseaua de centură a municipiului Rădăuţi va avea 16 kilometri.(R.N.B.)


Intră acum și în grupul de