Ovidiu Dontu a adus zambete pe chipul locuitorilor din comuna suceveana Baia. Afla aici ce a facut candidatul USL!


Intră acum și în grupul de

Locuitorii din satul Bogata, comuna Baia, se pot considera norocoşi, deoarece cu ajutorul candidatului USL pentru funcţia de senator în Colegiul 3 Fălticeni, Ovidiu Donţu, au fost construite în localitate două fântâni, care vor putea fi folosite de peste 400 de suflete.

Fântânile au fost sfinţite, miercuri dimineaţă, de un sobor de preoţi, la eveniment fiind prezenţi, alături de localnici şi de autorităţile locale, candidaţii USL, Ovidiu Donţu pentru Senat în Colegiul 3 Fălticeni şi Eugen Uricec pentru Camera Deputaţilor în Colegiul 4 Fălticeni.

Viceprimarul comunei Baia, Traian Mircea Cuciorva, a declarat că în ultima lună de zile, s-a săpat în zece locaţii, în două dintre acestea fiind posibilă amplasarea a două fântâni cu apă de aproximativ doi metri. El a ţinut să evidenţieze că această acţiune a avut finalizare datorită implicării candidaţilor USL la alegerile parlamentare din 9 decembrie, Ovidiu Donţu şi Eugen Uricec.

„Domnul Ovidiu Donţu a avut o contribuţie deosebită, motiv pentru care una dintre aceste fântâni va purta numele dumnealui, iar cealaltă fântână va purta numele domnului Eugen Uricec”, a spus viceprimarul comunei Baia. Potrivit acestuia, una dintre fântâni a fost amplasată într-o zonă izolată a satului, acolo unde îşi duc traiul două familii, una cu 9, iar alta cu 4 copii. “Fiecare fântână poate fi folosită cu încredere de peste 200 de persoane”, a mai subliniat Traian Mircea Cuciorva.

La rândul său, Ovidiu Donţu, care candidează pentru un fotoliu de senator în Colegiul 3 Fălticeni, s-a arătat deosebit de încântat de realizarea de la Bogata. “În folclorul românesc se spune că dacă ai construit o casă, ai sădit un pom, ai făcut o fântână şi un copil, înseamnă că nu ai trăit degeaba pe pământ! Eu am reuşit să fac aceste lucruri. Consider ziua de astăzi un moment de împlinire, care ne face să mergem cu un gând curat înainte pentru ceea ce avem de făcut pentru România”, a declarat candidatul USL.

Totodată, el a lansat broşura „Descoperiţi NORDUL VOIEVODAL”, ce are în centrul atenţiei faptul că Baia a fost prima capitală a Moldovei. În broşura sunt consemnate istoria şi cultura localităţii sucevene. Donţu a spus că această broşura se află deja în mapele primului ministru Victor Ponta, a preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, a preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor şi în cea a prefectului judeţului Suceava, Florin Sinescu.

La rândul său, candidatul USL pentru funcţia de deputat în Colegiul 4 Fălticeni, Eugen Uricec, a apreciat faptul că săparea celor două fântâni constituie un prim pas pentru satul Bogata pentru a aduce o notă de civilizaţie pentru locuitorii zonei, care trăiesc în condiţii extrem dificile. „Mulţumesc iniţiatorilor acestei acţiuni şi celor care s-au implicat financiar şi sperăm ca pe viitor să găsim şi alte iniţiative, proiecte, pentru ca această zonă să devină una cu un trai normal şi civilizat”, a transmis Uricec.

Menţionăm faptul că pentru oamenii care îşi duc cu greu traiul în satul Bogata, săparea celor două fântâni reprezintă rezolvarea unei probleme care există de zeci de ani. „Am 49 de ani şi de când mă ştiu, din copilărie m-am înfruntat cu dificultatea de e aduce apă de la izvorul situat destul de departe de casa noastră. Mă lupt iarna cu gerul ca să pot aduce acasă apa necesară mie şi familiei mele, pentru gătit şi pentru igiena zilnică. Faptul că acum avem această fântână mult mai aproape de noi, este o binecuvântare pentru cei care au contribuit la ridicarea ei”, a declarat o localnică.

O altă consăteancă a spus: „Mulţumim pentru cadoul făcut în Ajun de Crăciun! Asta denotă că sunteţi buni creştini şi că meritaţi să fiţi în Parlamentul României”.


Intră acum și în grupul de