Lumina Sfântă a fost adusă pe Aeroportul Suceava și va fi distribuită în parohiile din județul Suceava, dar și județelor limitrofe


Intră acum și în grupul de

Lumina Sfântă a fost adusă sâmbătă seara pe Aeroportul Suceava de o delegație a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuților şi a fost oferită de PS Damaschin Dorneanul preoților care o vor distribui în parohii.

Câteva zeci de preoţi au venit sâmbătă seara pe Aeroportul Suceava pentru a prelua Lumina Sfântă de la Ierusalim care a fost luată de la București de o delegaţie a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Pe aeroport s-au aflat la aterizarea avionului ce a adus Lumina Sfântă, PS Damaschin Dorneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, administratorul public al județului, Irina Vasilciuc, prefectul Alexandru Moldovan, vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă, primarul Sucevei, Ion Lungu, dar și viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi.

PS Damaschin Dorneanul a preluat Lumina Harică şi a distribuit-o preoţilor prezenţi pe aeroportul sucevean.

Pentru ca Lumina Sfântă să ajungă în fiecare parohie, preoții care au fost la aeroport se deplasează pe traseele deja stabilite spre protoeriile din arhiepiscopie şi oferă lumină preoţilor din aceste zone.

Lumina Sfântă de la Ierusalim este adusă în Suceava din anul 2009 la inițiativa președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de