Tinerii democrat-liberali suceveni au desfasurat o ampla actiune, cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii. Vezi despre ce e vorba


Intră acum și în grupul de

Organizaţia de Tineret a PDL Suceava a desfăşurat, duminică, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, o amplă acţiune pentru controlarea tensiunii arteriale,  a glicemiei şi a greutăţii corporale. La acţiune au participat prim-vicepreşedintele PDL Suecava, Orest Onofrei, deputatul Sanda-Maria Ardeleanu, dr. Mihai Ardeleanu, dr. Ana-Maria Dominte, preşedintele OT-PDL Suceava, Alexandru Salup, preşedintele OM OT-PDL Suceava Valentin Huianu, precum şi un număr mare de tineri voluntari.

ziua sanatatii 1

Potrivit Dr. Mihai Ardeleanu, dacă tema altor Zile Mondiale ale Sănătăţii a fost problema bolilor degenerative aferente, îndeosebi populaţiei vârstnice, tema de anul acesta, şi anume bolile transmise prin vectori, se referă la o arie mult mai largă a populaţiei expusă în contact cu viruşi, bacterii, paraziţi. “Aceştia sunt vectori biologici. Alte boli transmise prin vectori sunt cele apărute ca urmare a expunerii la agenţi fizici sau substanţe chimice. Revenind la vectorii biologici, contactul cu ei, fie că sunt viruşi, bacterii sau paraziţi, implică aglomerări umane, neprotejarea contactului dintre sănătoşi şi bolnavi deoarece transmiterea acestori vectori biologici se poate face prin tuse, mâini murdare, deci condiţii precare de igienă. Sloganul Zilei Mondiale a Sănătăţii din acest an înseamna o preocupare deosebită pentru îmbunătăţirea condiţiilor de igienă, pentru consumul unei ape curate, respirarea unui aer nepoluat, consumul unor alimente necontaminate biologic”, a explicat dr. Ardeleanu.

La rândul său, dr. Ana-Maria Dominte a felicitat OT-PDL Suceava pentru iniţiativa avută cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii şi a arătat că prin campania desfăşurată, s-a dorit creşterea nivelului de informare şi de responsabilizare a populaţiei. “Ne-am axat pe trei probleme actuale de sanatate publică: obezitate, diabet zaharat şi hipertensiune arterială. Sunt trei boli cu evoluţie de lungă durată, generatoare de complicaţii cronice. Am măsurat tensiunea arterială în repaus, dozarea glicemiei din sângele capilar şi măsurarea indicelui de masă corporală. Pe baza investigaţiilor efectuate, s-au făcut recomandări de regim igienodietetic de schimbare a stilului de viaţă, de practicare a sportului, a unei alimentaţii echilibrate, iar în cazurile cu modificări, trimiterea la medicul specialist”, a explicat dr. Dominte.


Intră acum și în grupul de