Ministrul Remus Pricopie la Suceava: „Sper ca din aceasta toamna profesorii sa poata primi o anumită suma de bani pentru a gestiona dezvoltarea lor profesionala”


Intră acum și în grupul de

Ministerul Educaţiei Naţionale doreşte să reintroducă acel drept pe care l-au pierdut cadrele didactice, respectiv o anumită sumă de bani, echivalentul a 100 de euro, pentru a gestiona dezvoltarea lor profesională. Declaraţia a fost făcută de ministrul Remus Pricopie la Suceava, unde a participat la  festivitatea de deschidere a lucrărilor Congresului Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România.

La ceremonia care a avut loc la Casa de Cultură din municipiu au fost prezenţi şi preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, prefectul Florin Sinescu, ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor şi şeful IŞJ Suceava, Gheorghe Lazăr.

Ministrul Remus Pricopie a spus că, până la sfârşitul anului, printr-un proiect finanţat din fonduri structurale, se doreşte ca profesorii să poată primi o anumită sumă de bani pentru achiziţionarea de cărţi şi reviste, abonamente la diferite site-uri specializate sau reviste specializate, dar şi pentru participarea la conferinţe.

congres invatatori pricopie nechifor sinescu lazar pimen (16)

“Este un drept pe care l-au pierdut, pe care nu-l vom introduce în aceeaşi formă, pentru că întotdeauna mi s-a părut o formă rigidă. Eu sper ca din această toamnă, repet, de data aceasta folosind şi surse europene, adică fonduri structurale, profesorii să poată primi o anumită sumă de bani pentru a gestiona dezvoltarea lor profesională, care poate să însemne achiziţie de cărţi, achiziţie de reviste, abonamente la diferite site-uri specializate sau reviste specializate, participare la conferinţe”, a spus Pricopie.

El a precizat că în momentul de faţă nu există o prevedere bugetară pentru acordarea acestor sume.

 “Nu uitaţi că avem câteva sute de milioane de euro necheltuite pe fonduri structurale, care sunt separat de bugetul statului, şi din aceste sume, în ultimele săptămâni, în discuţie cu domnul ministru Teodorovici şi discutând şi cu domnul prim ministru, încercăm să punem toate lucrurile cap la cap pentru ca, până la sfârşitul anului calendaristic, acest lucru să se întâmple”, a spus Pricopie.


Intră acum și în grupul de