Primarul Ion Lungu are un plan secret pentru ca lucrarile la soseaua de centura sa fie reluate


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că are o strategie personală pe care vrea să o pună în practică în vederea soluţionării problemei şoselei de centură a municipiului Suceava care trebuia finalizată încă de anul trecut.

Lungu a spus într-o conferinţă de presă că are o soluţie pe care o va pune în aplicare după alegerile europarlamentare.

Întrebat care este planul pe care vrea să-l pună în aplicare el a evitat să spună care este strategia pe care vrea să o folosească.

„Să treacă alegerile şi vom relua discuţiile”, a spus Lungu.

El a menţionat că acum, în plină campanie electorală, nu are cu cine să discute această problemă.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat săptămâna trecută că este nemulţumit că proiectul şoselei de centură a Sucevei, unde Guvernul s-a achitat de toate obligaţiile financiare nu este reluat, menţionând că există fonduri prevăzute în buget pentru finalizarea întregii lucrări în acest an.

 centura sosea (1)

Nechifor a mai declarat că a transmis Ministerului Transporturilor şi CNADNR adrese în care prezintă situaţia, subliniind că CJ Suceava nu are pârghii să acţioneze întrucât beneficiarul este CNADNR.

Totodată, Nechifor a spus că va solicita ministrului Transporturilor, Dan Şova, să vină la Suceava pentru a vedea la faţa locului situaţia investiţiilor CNADNR din judeţ.

 

Şoseaua de centură a Sucevei, în lungime de 12,43 kilometri, este în construcţie din 2008 şi ar fi trebuit finalizată în vara anului 2012, dar termenul de finalizare a lucrărilor a fost amânat pentru 17 noiembrie 2013 ca urmare a unor lucrări de consolidare.

 

Potrivit autorităţilor locale, gradul de execuţie a şoselei de centură este de aproape 80 la sută, iar un tronson al acesteia, între DN 2 şi DN 17, este aproape finalizat, fiind necesară doar turnarea stratului de uzură.


Intră acum și în grupul de