Onofrei sustine un program special pentru localitatile cele mai sarace ale UE, cum e Valea Glodului


Intră acum și în grupul de

Prim vicepreşedintele PDL Suceava, Orest Onofrei, candidatul PDL pentru Parlamentul European, şi-a exprimat miercuri intenţia de a propune un program special cu finanţare europeană în vederea dezvoltării celor mai sărace comunităţi  din UE, exemplificând cu situaţia unor localităţi sucevene cum ar fi Valea Glodului.

Orest 0006

„În apropierea municipiului Fălticeni sunt zone sărace şi izolate, ţinute în această situaţie pentru ca oamenii să fie dependenţi de stat, să fie nevoiţi să voteze PSD”, a spus Onofrei.

El a arătat că aceste zone trebuie ajutate, cu fonduri pentru dezvoltare, pentru susţinerea agriculturii, dar şi pentru finanţarea unor proiecte mici, de familie, care să încurajeze serviciile neagricole astfel încât locuitorii să nu fie obligaţi să plece din ţară sau să se mute la oraş.

„Sunt comunităţi care trăiesc ca în Evul Mediu, iar diferenţa de nivel de trai fiind atât de mare, va determina depopularea acestor sate. E nevoie de un program special, ţintit pe comunităţile cele mai sărace care să fie sprijinite să aibă un trai decent”, a spus Onofrei.

El a arătat că inclusiv drumul judeţean care leagă Fălticeni de Liteni şi apoi de Botoşani este un drum pe jumătate cu gropi şi pe jumătate din pământ.

„Parcă e predestinat acest drum pentru că trece prin Valea Glodului”, a spus Onofrei.

Liderul PDL Suceava a explicat că localităţi ca Valea Glodului trebuie să fie incluse într-un program special deoarece nu este posibil să existe atât de mari disparităţi între nivelul de trai de aici şi din alte zone mai dezvoltate ale Uniunii Europene.


Intră acum și în grupul de