Ciuhandu se pronunta pentru unificarea partidelor crestin democrate


Intră acum și în grupul de

Potrivit presedintelui PNTCD, un important segment din electoratul roman nu se simte reprezentat de actualele partide parlamentare si urmareste cu speranta posibilitatea coagularii unei forte politice crestin democrate (populare) cu orientare de centru dreapta, care sa devina un interlocutor puternic al Partidului Popular European, forta politica de care depinde in mare masura integrarea Romaniei in Uniunea Europeana.

« Nu ne putem preface ca nu am inteles mesajul poporului roman de la recentele alegeri locale: ‘Daca vreti sa va votam, uniti-va!’ si nu putem inchide ochii la mesajele colegilor nostri din partidele europene surori: ‘Uniti-va!’ Nu mai putem intarzia nici o zi procesul de constructie al unei fortei politice capabile sa sprijine in mod eficient eforturile poporului roman de integrare europeana. Cu un parlament fara crestin democrati (populari) Romaniei ii va fi mult mai greu sa acceada in Uniunea Europeana.”, se arata intr-un comunicat semnat de Ciuhandu.

El subliniaza in acelasi document ca PNTCD este pregatit pentru un dialog deschis si sincer in urma caruia sa se reuseasca dezideratul comun: un partid crestin democrat puternic in slujba poporului roman.

« PNTCD se aseaza la masa negocierilor fara conditii prealabile si cu dorinta sincera de a se reusi unificarea tuturor fortelor politice crestin democrate (populare).

Dorim realizarea in cel mai scurt timp a fuziunii PNTCD si Actiunii Populare, ca baza de plecare in proiectul de unificare. Ne dorim alaturi de noi pe toti cei care cred ca Romania are nevoie de o forta politica capabila sa o ancoreze definitiv in politica europeana si pe toti aceia care cred ca nu avem dreptul sa inselam sperantele celor care cred in noi.

Impreuna putem reusi sa indeplinim visul pentru care au murit in inchisorile comuniste inaintasii nostri, acela de a transforma partidul nostru din unul national in unul european! Este datoria noastra, a celor care i-am mostenit!”, se arata in finalul comunicatului presedintelui PNTCD Gheorghe Ciuhandu.


Intră acum și în grupul de