Peste sase sute de cereri de dispozitive medicale au fost inregistrate la CJAS


Intră acum și în grupul de

Potrivit unui comunicat al CJAS Suceava, un numar de 150 de persoane beneficiaza lunar de pungi de colostomie, fara a exista lista de asteptare, fiind un dispozitiv medical indispensabil pentru solicitanti. Tot la CJAS s-au mai inregistrat in primele opt luni ale anului un numar de 616 cereri pentru toate tipurile de dispozitive.

In acelasi comunicat se precizeaza ca fondurile alocate pentru dispozitive medicale in anul 2004 la inceputul anului, in conformitate cu Legea Bugetului nr.507/2003 au fost de 4, 503 miliarde de lei, iar prin deblocarea Fondului de rezerva de 10 % de la nivelul CNAS,in luna mai 2004, sa fie alocata pentru dispozitive medicale suma de 4,953miliarde de lei.

“ In conformitate cu HGR nr. 1485 din 11 decembrie 2003 pentru aprobarea Contractului-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anul 2004 (art. 107), pentru incadrarea in fondul aprobat pentru acordarea dispozitivelor medicale casele de asigurari de sanatate vor intocmi liste de asteptare pentru asigurati, pe categorii de dispozitive medicale”, se precizeaza in acelasi comunicat..

Pina la data de 31 august 2004, numarul total al dispozitivelor medicale aflate pe lista de asteptare era de 902 , din care proteze auditive- 574, proteze fonatorii-5, proteze membrul inferior si superior-122, dispozitive de mers-36, orteze-33, ghete ortopedice-63, cristaline-69.

Directorul Centrului de Orteze si Proteze care functioneaza la parterul Spitalului Judetean Suceava din luna iunie, Alin Opincaru a declarat, miercuri, ca cele mai multe solicitari sint pentru saci de colostomie, incaltaminte ortopedica, aparate auditive, apreciind insa ca fondurile alocate judetului Suceava pentru dispozitivele medicale nu acopera toate solicitarile.El a spus ca adresabilitatea la acest centru a crescut de la inaugurarea noului sediu situat in spital , in evidente aflindu-se peste 300 de pacienti, El a spus ca lunar, Centrul de Protezare si Ortezare primeste de la CJAS aproximativ cinci sute de milioane de lei , in timp ce pentru a se acoperi toate solicitarile si a se ajunge la zi cu platile sint necesare 5 miliarde. Centrul dispune de cabinete de consultatii si audiometrie, precum si de un atelier, iar investitiile facute acolo de firma „Euromedical” se cifreaza la o jumatate de miliard de lei.


Intră acum și în grupul de