Pensiune din Manastirea Humorului, inchisa de inspectorii DSP Suceava. Vezi ce au gasit acestia in apa potabila din unitate


Intră acum și în grupul de

Inspectorii sanitari suceveni au suspendat, miercuri, activitatea unei pensiuni de patru stele din Mănăstirea Humorului, după ce în urma analizelor de laborator a probelor de apă recoltate de la unitate respectivă s-a constatat că apa conţinea “bacterii coliforme, e.Coli şi enterococi”.

Potrivit directorului executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Ludovic Abiţei, la pensiunea respectivă a fost efectuat un control igienico-sanitar în cadrul căruia au fost recoltate probe de apă pentru a fi analizate de Laboratorul DSP Suceava după ce şase copii care au fost cazaţi în unitatea respectivă au prezentat simptome ale unui episod de indigestie.

Ludovic Abitei

Abiţei a precizat că nu există o relaţie de cauzalitate directă între cazurile de indigestie înregistrate în cursul săptămânii trecute şi calitatea apei, mai ales că cei şase copii nu au necesitat internarea în spital.

El a explicat că dacă pacienţii ar fi fost spitalizaţi li s-ar fi recoltat probe biologice şi datele rezultate în urma analizelor de laborator ar fi putut fi corelate.

Potrivit DSP Suceava, un grup de 40 de turişti, format din trei adulţi şi 37 de copii în vârstă de aproximativ 10 ani, s-a cazat în pensiunea din Mănăstirea Humorului în data de 29 iunie, iar pe 1 iulie a efectuat o excursie în judeţul Botoşani.

La câteva ore de la întoarcerea din excursie, şase copii din acest grup au prezentat simptome ale unui episod de indigestie, respectiv vărsături şi scaune diareice.

Copiii au fost consultaţi de medicul de familie din localitatea Mănăstirea Humorului care a recomandat tratament simptomatic.

Sursa citată precizează că cei şase copii nu au necesitat internarea în spital întrucât starea lor generală era relativ bună.

Grupul de turişti a plecat către localitatea de domiciliu în cursul dimineţii de vineri.

În cursul controlului igienico-sanitar efectuat de inspectorii DSP Suceava s-a constatat că starea igienico-sanitară a unităţii este corespunzătoare şi au fost recoltate probe de apă ce au fost analizate în Laboratorul DSP Suceava.


Intră acum și în grupul de