Focar de hepatita in doua localitati sucevene! 16 copii cu varste intre 1 si 10 ani internati in spital


Intră acum și în grupul de

DSP Suceava a informat, miercuri, că în localitățile sucevene Arbore și Marginea evoluează, de la începutul lunii iulie, două focare comunitare de hepatită acută virală de tip A. ”Până în prezent s-au înregistrat 16 cazuri de îmbolnăvire, câte opt în fiecare localitate, la copii cu vârste cuprinse între unu și 10 ani. Aceștia sunt membri ai unor familii învecinate, între care există legături de rudenie și care se vizitează”, precizează sursa citată.

Cei 16 copii sunt internați în secția de boli infecțioase a Spitalului Municipal din Rădăuți urmând tratament de specialitate.

fantana

DSP Suceava a administrat până în prezent un numar de 80 doze vaccin antihepatitic de tip A la persoanele care au intrat în contact cu copiii și au fost recoltate trei probe de apă din fântânile familiilor de unde provin îmbolnăvirile.

Totodată, medicii de familie supraveghează clinic și epidemiologic persoanele care au intrat în contact cu respectivii copii.

”Deoarece rezultatele tuturor probelor sunt necorespunzătoare atât chimic și bacteriologic, am informat cele două primării în vederea luării măsurilor de avertizare a populației privind pericolul consumului de apă din aceste surse și necesitatea efectuării dezinfecției acestora”, mai arată sursa citată care precizează că a distribuit deja substanțele dezinfectante necesare în cele două comunități.

DSP Suceava menționează că în acest caz calitatea necorespunzătoare a apei reprezintă un factor suplimentar de risc în apariția și extinderea îmbolnăvirilor de tip digestiv, dar nu și cauza actualului focar de hepatită, fără a preciza care este cauza îmbolnăvirilor celor 16 copii.


Intră acum și în grupul de