Seful Salvamont Suceava: Turisti dusi in eroare de indicatoare de informare ce au fost mutate


Intră acum și în grupul de

Iubitorii peisajelor montane trebuie să fie foarte atenți la traseele pe care le urmează, chiar și în această perioadă, iar pentru a parcurge astfel de trasee, salvamontiştii suceveni avertizează turiștii să fie bine echipați și informați înainte de a pleca la drum.

Şeful Serviciului de Salvamont Suceava, Voicu Raia, a declarat pentru NewsBucovina că toate traseele turistice sunt practicabile în bune condiții. Mici excepții pe care ar putea să le întâmpine turiștii sunt pe Bistriței și în Călimani unde, din cauza vântului, sunt copaci doborâți. În rest, vremea este bună, perfectă pentru drumeții.

indicator

Marea problemă semnalată de Voicu Raia este distrugerea de către turiști a marcajelor de informare. Acesta a ținut să facă un apel la populație să aibă grijă de indicatoarele montate, să nu le deterioreze și să nu le schimbe locul de amplasare. Salvamontiștii suceveni se confruntă cu numeroase cazuri în care indicatoarele au fost găsite în alte părți, ducând în eroare turiștii. De asemenea, șeful Serviciului de Salvamont îi roagă pe toți cei care găsesc indicatoare în locuri greșite să semnaleze acest lucru.

La fel și dacă au probleme pe munte, să anunțe la dispeceratul Salvamontului încă din primele clipe. Informații de ultimă oră despre traseele montane turiștii vor găsi pe www.0salvamont.org, iar pe site-ul m.0salvamont.org  pot fi contactați salvatorii montani. Pentru alte informații despre starea traseelor și sesizări turiștii pot apela 0745313052 , iar pentru urgențe 112.

Dacă vă hotărâți să plecați în drumeții montane, salvamontiștii suceveni vă recomandă să fiți echipați corespunzător, să purtați ghete, să aveți la îndemână o pelerină de ploaie și să nu stați în zonele de creastă. Pe lângă aceste aspecte, salvamontiștii vă îndeamnă să mergeți pe munte în grup și să nu vă îndepărtați de restul grupului.

Șeful Serviciului de Salvamont Suceava a mai transmis tuturor turiștilor să se bucure de natură, să aibă grijă de ea, să nu o agreseze și să o lase așa cum o găsesc.


Intră acum și în grupul de