Picturi ale artistului sucevean Constantin Severin vor fi expuse la Targul International de Arta din Rotterdam


Intră acum și în grupul de

Capitala Europeană a Culturii în acest an, orașul Rotterdam, va organiza în zilele de 12-13 septembrie Târgul Internaţional de Artă.

Printre cei care vor expune lucrări de mare importanță culturală se află și pictorul sucevean Constantin Severin, fondator şi promotor al expresionismului arhetipal. Acesta va avea expuse 3 sau 4 lucrări în celebra bazilică De Laurenskerk, singurul monument medieval din Rotterdam.

constantin severin

„La eveniment vor lua parte peste 200 de artişti vizuali şi galerii de artă din întreaga lume care au fost selectaţi pentru acest show internaţional deschis iubitorilor de artă”, a declarat Constantin Severin.

De asemenea, artistul sucevean și-a exprimat bucuria cu privire la participarea unor artiste din Elveția, membre ale Grupului Expresionismul Arhetipal alcătuit din 16 artişti de talie internaţională din 13 ţări: „Sunt de asemenea foarte bucuros că alte două artiste vizuale, Yulia Kirschner şi Natalie Detsch Southworth, ambele din Elveţia şi membre ale Grupului Expresionismul Arhetipal vor participa la eveniment”.

Joelle Dinnage, antreprenor de succes şi dealer de artă din Oxford, de origine olandeză, preşedintele Global Art Agency, i-a transmis cu această ocazie un mesaj suceveanului Constantin Severin prin care își exprimă aprecierea față de conceptele care vor fi prezentate în cadrul expoziției.

„Aşteptăm cu interes să-l avem pe Constantin Severin (fondatorul şi promotorul expresionismului arhetipal) dar şi grupul său să expună la Târgul Internaţional de Artă de la Rotterdam. Lucrările lui Constantin reprezintă un concept foarte interesant pentru show-ul nostru. Noi căutăm mereu noi concepte incitante pe care să le prezentăm publicului nostru. Noi credem că expresionismul arhetipal care se situează între cele două paradigme majore ale artei contemporane, figurativul şi abstractul va face o figură frumoasă la Târgul de Artă şi aşteptăm cu nerăbdare să admirăm lucrările la faţa locului”, a transmis Joelle Dinnage, directorul Global Art Agency Ltd, organizator al Târgului Internaţional de Artă de la Rotterdam.


Intră acum și în grupul de