Alianta DA sustine reducerea fiscalitatii

La intalnire au mai fost prezenti Calin Popescu Tariceanu, nominalizat pentru functia de prim-ministru, Ionut Popescu, purtator de cuvant si candidat la Senat pe listele din Bucuresti, Varujan Vosganian, candidat la Senat pe listele Aliantei din judetul Iasi, Adriean Videanu, candidat la Camera Deputatilor in judetul Teleorman, Cristian Boureanu, membru in Biroul Executiv al PNL si candidat la Camera Deputatilor pe listele din judetul Arges.

Membrii Consiliului National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii au prezentat reprezentantilor Aliantei «Dreptate si Adevar» PNL-PD rezultatele unui studiu efectuat in randul agentilor economici. Principalele dificultati cu care se confrunta IMM-urile sunt: fiscalitatea excesiva, accesul dificil la credite si dobanzile ridicate, birocratia, scaderea cererii interne, interzieri la plata facturilor, controalele excesive.

Candidatul Aliantei D.A. PNL-PD la Presedintia Romaniei, Traian Basescu, a declarat ca nu crede in varianta reducerii treptate a fiscalitatii si ca, prin aplicare unor solutii relativ radicale, Alianta si-a propus doua tinte: consolidarea si pregatirea agentilor economici pentru momentul ianuarie 2007 si scoaterea economiei subterane la suprafata. «Vom face din evaziunea fiscala o crima economica. Evaziunea se va incadra in Codul Penal. Vizam o curatare a economiei de agenti economici necompetitivi. 2007 nu ne poate gasi cu o economie infestata, aceasta trebuie