Aeroportul Suceava va avea cea mai moderna autospeciala pentru stins incendii din tara


Intră acum și în grupul de

Două contracte în valoare totală de 5,3 milioane de lei fără TVA pentru lucrările de amenajare exterioară a aerogării aeroportului Suceava şi pentru achiziţionarea unei maşini speciale aeroportuare pentru stingerea incendiilor au fost încheiate, vineri, de Consiliul Judeţean Suceava.

În conferinţa de presă ce a precedat parafarea acestor contracte, şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a declarat că firma suceveană Test Prima SRL va executa lucrările de modernizare exterioară a aerogării, printr-o structură ce îmbină sticlă, aluminiu şi lemn, urmând să fie amenajate şi saloane VIP separate pentru plecări şi sosiri, dar şi un spaţiu pentru fumători. Valoarea contractului, fără TVA, este de 2,85 de milioane de lei, lucrările urmând să fie executate în 120 de zile.

modernizare aerogara aeroport

Totodată, CJ Suceava a semnat cu o firmă specializată din Braşov achiziţionarea unei autospeciale aeroportuare pentru stingerea incendiilor, care va fi cea mai modernă din ţară, având posibilitatea ca jetul de apă să ajungă la o distanţă de 80 de metri. Autospeciala de acest tip este necesară aeroportului sucevean în vederea asigurării categoriei 7 de stingere şi luptă împotriva incendiilor potrivit cererilor Autorităţii Aeronautice Civile.  Această autospecială va fi asamblată pe un şasiu MAN, în Germania, de firme specializate în acest domeniu.

Nechifor a mai precizat că urmează să fie achiziţionat şi echipamentul necesar asigurării siguranţei, echipament care va putea detecta lichide, substanţe periculoase sau explozibili, dar şi au autoscară portantă. „Lucrurile privind modernizarea aeroportului prind contur”, a spuspreşedintele CJ Suceava.

El a menţionat că, de luni, firma care execută lucrările de modernizare a pistei începe să toarne stratul de asfalt elastic.

 Nechifor a mai spus că din luna octombrie va fi clar planul de dare în folosinţă a aeroportului sucevean şi că urmează să înceapă şi discuţiile cu companiile aeriene care vor dori să opereze de pe acest aeroport.

 Aeroportul Suceava a fost închis pentru modernizare începând din 13 ianuarie, lucrările fiind realizate printr-un proiect de 105 milioane de lei din fonduri europene şi urmează să fie redeschis în toamna acestui an.


Intră acum și în grupul de